Kipupoliklinikka

Kipupoliklinikalla hoidetaan potilaita, joilla on pitkäaikaisia ja vaikeita kipuja, joiden syiden selvittely ja hoitoyritykset eivät aiemmin ole onnistuneet. Syöpäpotilaiden kivunhoito on keskitetty KYSissä Syöpäkeskukseen.

Hoitava lääkäri tekee tarvittaessa lähetteen kipupoliklinikalle. Joissakin tapauksissa nopeinta ja tarkoituksenmukaisinta potilaan kannalta on se, että kipupoliklinikan lääkäri lähettää hoito-ohjeet suoraan hoidosta vastaavalle lääkärille.

Pitkäaikaisen kivun hoito

Vaikea kipu vaikuttaa lähes aina yksilön arkeen, elämänhallintaan, työkykyyn sekä perhe-elämään ja muihin sosiaalisiin suhteisiin. Hoito kipupoliklinikalla on yksilöllistä ja perustuu potilaan ja eri alojen ammattilaisten yhteistyöhön.

Potilaalle varataan aika joko lääkärin tai kipuhoitajan vastaanotolle. Ennen vastaanotolle tuloa potilas saa kotiin täytettäväkseen kipukyselyn.

Tavoitteena on paremman kivunhallinnan lisäksi toimintakyvyn ylläpito ja elämänlaadun paraneminen. Henkilökunnan keskeisenä tehtävänä on potilaan ja hänen läheistensä kannustaminen, voimavarojen tukeminen ja uusien selviämiskeinojen etsiminen. Poliklinikalla toimii kipuryhmä, jossa potilas saa ohjausta, neuvontaa ja vertaistukea selviytyäkseen kivun kanssa. Lääkäri ohjaa potilaan tarvittaessa kipuryhmään. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa.

Yhteystiedot

Kipupoliklinikka
Osastonsihteeri p. 017 173 804,
soittoaika klo 9–11
Puijon sairaala, Pääsairaala, B, 1. krs
Avoinna ma–to klo 8–15.30,
pe klo 8–14.30