Lasten veri- ja syöpätaudit

KYS lasten veri- ja syöpätautien osaamiskeskus hoitaa leukemiaan, syöpäkasvaimiin tai muihin vakaviin veritauteihin sairastuneita lapsia asiantuntemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Lasten leukemia hoidetaan Pohjoismaisten suositusten ja muut syöpäkasvaimet tautikohtaisten kansainvälisten hoitosuositusten mukaisesti. Hoitotulokset KYSissä ovat kansainvälisesti ja kansallisesti verrattuna erinomaiset.

Erityisosaamistamme on

  • Kantasolusiirrot, joiden tuella on mahdollista toteuttaa suuriannoksisia solunsalpaajahoitoja niille lapsille, joiden sairauden laatu edellyttää tavanomaista selvästi suurempaa lääkemäärää taudin parantamiseksi.
  • Lastenhematologian yksikkö toimii vuoto- ja tukossairauksiin erikoistuneena hemofiliakeskuksena, joka kuuluu eurooppalaisten kokonaisvaltaisten hoitokeskusten verkostoon. Yksikkö vastaa vaikeiden vuoto- ja tukospotilaiden sairauden määrityksestä, hoidon suunnittelusta ja hoidosta.

Yhteistyöllä turvallisuutta

Lapsen sairastuessa syöpään, hoidon onnistuminen edellyttää aina tiivistä yhteistyötä vanhempien ja moniammatillisen työryhmän kanssa. Tutustu syöpään sairastuneen lapsen hoitopolkuun.

Lapsipotilaat saavat KYSissä parhaan mahdollisen hoidon. Tavoitteena on tukea koko perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Lähtökohtana lapsen paraneminen

Yhteystiedot

Lasten veri- ja syöpätautien osasto 2403
Yhteydenotot p. 017 172 442
Puijon sairaala, S-aula, 9 krs.