Lasten veri- ja syöpätaudit

KYS lasten veri- ja syöpätautien osaamiskeskus hoitaa leukemiaan, syöpäkasvaimiin tai muihin vakaviin veritauteihin sairastuneita lapsia asiantuntemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Lasten leukemia hoidetaan Pohjoismaisten suositusten ja muut syöpäkasvaimet tautikohtaisten kansainvälisten hoitosuositusten mukaisesti. Hoitotulokset KYSissä ovat kansainvälisesti ja kansallisesti verrattuna erinomaiset.

Erityisosaamistamme on

  • Kantasolusiirrot, joiden tuella on mahdollista toteuttaa suuriannoksisia solunsalpaajahoitoja niille lapsille, joiden sairauden laatu edellyttää tavanomaista selvästi suurempaa lääkemäärää taudin parantamiseksi.
  • Lastenhematologian yksikkö toimii vuoto- ja tukossairauksiin erikoistuneena hemofiliakeskuksena, joka kuuluu eurooppalaisten kokonaisvaltaisten hoitokeskusten verkostoon. Yksikkö vastaa vaikeiden vuoto- ja tukospotilaiden sairauden määrityksestä, hoidon suunnittelusta ja hoidosta.

Yhteistyöllä turvallisuutta

Lapsen sairastuessa syöpään hoidon onnistuminen edellyttää aina tiivistä yhteistyötä vanhempien ja moniammatillisen työryhmän kanssa. Lapsipotilaat saavat KYSissä parhaan mahdollisen hoidon. Tavoitteena on tukea koko perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Lasten veri- ja syöpätautien osasto

Lasten veri- ja syöpätautien osastolla hoidetaan syöpään tai muuhun veritautiin sairastuneita 0-18-vuotiaita lapsia ja nuoria. Tavallisimpia osastolla hoidettavia sairauksia ovat leukemia ja erilaiset kasvaimet. Syöpäsairauksia hoidetaan lääke- ja sädehoidoilla, kantasolusiirroilla sekä kirurgisesti. Lapset tulevat osastolle KYSin erityisvastuualueelta sairauden toteamista, hoidon suunnittelua ja toteutusta varten. Osastolla on 10 potilaspaikkaa ja päiväsairaala, jossa potilaat käyvät verinäytteissä ja tutkimuksissa sekä saamassa solunsalpaajahoitoja tai verituotteita.

Syöpään sairastuneita lapsipotilaita tulee hoitoon KYSiin n. 10-20 vuodessa. Lapsen sairastuessa syöpään, hoidon onnistuminen edellyttää aina tiivistä vanhempien ja henkilökunnan yhteistyötä. Lasten hoitoon osallistuvat lääkäreiden, sairaanhoitajien ja lastenhoitajien lisäksi ravitsemusterapeutti, kuntoutusohjaaja, psykologi, sosiaalityöntekijä ja sairaalapastori. Osastolla työskentelevät myös farmaseutti, lastentarhanopettaja, opettaja, koulunkäynnin ohjaaja ja laitoshuoltajia. Lapsilla on mahdollisuus osallistua koulunkäyntiin sairaalassa.

Yhteystiedot

Lasten veri- ja syöpätautien osasto 2403
Yhteydenotot p. 017 172 442
Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 5. krs