Järjestöjen ja yhdistysten toiminta

Sylva ry

Sylva ry on Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys. Se auttaa syövän kanssa kamppailevia lapsia ja heidän perheitään selviytymään vaikean sairauden tuomasta elämänmuutoksesta.

Sylva tukee lasten syöpien hoitotyötä Suomessa ja järjestää syöpäsairaille lapsille ja nuorille kuntoutusta sekä koko perheelle virkistäviä lomia. Lisäksi yhdistys kouluttaa tukihenkilöitä niiden lasten ja nuorten avuksi, joilla on todettu syöpä.

Samalla Sylva on syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä etujärjestö, joka ottaa tarvittaessa yhteyttä myös valtakunnallisiin päättäjiin syöpäsairaiden lasten ja nuorten olosuhteiden parantamiseksi. Jokaisella lapsella on oikeus turvaan ja huolenpitoon myös sairaana.
Lähde: Sylvan www-sivut

Lue lisää Sylvan toiminnasta.

Leijonaemot ry

"Me leijonaemot olemme hyvin erilaisia äitejä, joita yhdistää ainutlaatuinen joukko erityislapsia. Äiteinä olemme saaneet ja joutuneet kasvamaan leijonaemon mittoihin pitäessämme lastemme puolia. Ilman lapsiamme emme olisi kohdanneet. Nyt me olemme toistemme turvaverkko. Kirjoittelemme toisillemme Leijonaemo -keskustelupalstalla sekä tapaamme Leijonaemot ry:n järjestämissä vertaistukiryhmissä ja -tapahtumissa.

Toivotamme kaikki erityislasten vanhemmat mukaan toimintaamme, johon voit tutustua näillä kotisivuillamme. Myös isät ovat lämpimästi tervetulleita!"
Lähde: Leijonaemojen www-sivut

Lue lisää Leijonaemojen toiminnasta.

Syöpäjärjestöt

Syöpäjärjestöt ylläpitävät lukuisia erilaisia sivustoja, jotka on suunniteltu eri kohderyhmille! 

Lue lisää.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry

Pohjois-Savon syöpäyhdistys ry on maakunnallinen kansanterveysjärjestö, joka auttaa ja tukee pohjoissavolaisia syöpäpotilaita ja heidän omaisiaan.

Juho-Pekka Salorannan muistorahasto

Juho-Pekka Salorannan muistorahaston toiminnan tarkoituksena on syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä taloudellinen tukitoiminta sekä lasten ja perheiden kuntoutus- ja virkistystoiminnan tukeminen. Muistorahasto tukee myös hoitavan henkilöstön koulutusta. Muistorahaston varallisuus perustuu yksityisten henkilöiden ja yhteisöjen vapaaehtoisiin lahjoituksiin.

Kuopus

Kuopus on syöpään sairastuneiden lasten perheiden kerho, joka toimii osana Pohjois-Savon syöpäyhdistys ry:tä. Toiminta rahoitetaan Juho-Pekka Salorannan muistorahaston varoilla.

Lue lisää.

Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry

Keski-Suomen syöpäyhdistys ry on kansanterveysjärjestö, joka auttaa ja tukee syöpäpotilaita ja heidän omaisiaan Keski-Suomen maakunnan alueella.

Sopukka

Sopukka on syöpään sairastuneiden lasten ja heidän vanhempiensa ryhmä, jonka toiminnasta vastaa Keski-Suomen syöpäyhdistys

Lue lisää.

Saimaan Syöpäyhdistys ry

Saimaan Syöpäyhdistys ry on maakunnallinen kansanterveysjärjestö, joka auttaa ja tukee syöpäsairaita ja heidän omaisiaan Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntien alueella. 

Unikkokerho

Unikkokerho on Saimaan Syöpäyhdistyksen kerho, joka toimii Lappeenrannassa. Unikon tavoitteena on toimia syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä yhdyssiteenä järjestäen yhteisiä tapaamisia.

Lue lisää.

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry on maakunnallinen kansanterveysjärjestö, joka auttaa ja tukee syöpäpotilaita ja heidän omaisiaan Pohjois-Karjalan maakuntien alueella. Pohjois-Karjalassa toimii lisäksi Pohjois-Karjalan syöpälapset Sykkyrä ry.

Lue lisää.

Sykkyrä ry

Pohjois-Karjalan syöpälapset Sykkyrä ry on maakunnallinen syöpäsairaita lapsia ja heidän perheitään auttava yhdistys. Sykkyrä ry tuo syöpälasten asiaa esille sekä kerää varoja perheille suunnattuun toimintaan.

Lue lisää.