Lastentautien poliklinikka

Lastentautien poliklinikalla hoidetaan lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoidon avohoitopalveluja. Poliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä, ja käyntien yhteyteen tarvittavat tutkimukset varataan pääsääntöisesti jo lähetteen perusteella.

Lastentautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan laaja-alaisesti erilaisia lasten ja nuorten sairauksia. Lastentautien erikoislääkärit ja erikoistuvat lääkärit vastaavat lasten tutkimuksista ja hoidosta yhdessä hoitohenkilökunnan ja moniammatillisen työryhmän kanssa. Edustettuina ovat kaikki lasten erikoisalat.

Päiväsairaalatoimintaa ja teemapäiviä

Poliklinikalla on päiväsairaalatoimintaa, johon kuuluu esimerkiksi lääkeinfuusiohoitoja sekä ruoka- ja lääkeainealtistuksia. Poliklinikan toimintaan kuuluvat myös kuntoutusohjaus, sopeutumisvalmennus ja teemapäivät.

Lastentautien poliklinikka toimii opetuspoliklinikkana esimerkiksi hoitoalan ja lääketieteen perusopiskelijoille sekä erikoistuville lääkäreille. Lastentautien alan tutkimusta tehdään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Yhteystiedot

Lastentautien poliklinikka 3401
Toimisto p. 017 172 764
Avoinna ma–pe kello 8–15.00
Puijon sairaala, Pääsairaala, R, 1. krs