Vastasyntyneiden tehohoito

Vastasyntyneiden teho-osastolla hoidetaan vastasyntyneitä ja alle 1-vuotiaita tehohoitoa tai erityistarkkailua tarvitsevia lapsia. Suurin osa osastolla hoidettavista lapsista on ennenaikaisesti syntyneitä.

Tehohoitoon kuuluu tarkkailua ja elintoimintojen tukemista laitteiden ja lääkehoidon avulla. Potilaat tulevat osastolle synnytyssalista, synnytysosastoilta sekä sairaanhoitopiirin muista sairaaloista ja päivystysvastaanotoilta.

Parasta mahdollista hoitoa

Jokaisella lapsella on omat hoitajat ja oma lääkäri. Moniammatillinen tiimi takaa potilaalle parhaan mahdollisen hoidon. Lastenkirurgi, lastenneurologi, lastenröntgenlääkäri ja fysioterapeutti sekä sosiaalityöntekijä käyvät osastolla säännöllisesti.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon alusta alkaen. Heidän läsnäolollaan on erittäin suuri merkitys lapsen toipumiseen. Vanhempien toivotaan viettävän osastolla mahdollisimman paljon aikaa, ja heille on varattu myös omat lepotilat. Myös sisarukset ja isovanhemmat ovat tervetulleita osastolle sopimuksen mukaan. Vastasyntyneiden teho-osaston uudet tilat valmistuivat toukokuussa 2015. Nyt jokaiselle vauvalle ja perheelle on oma huone, jossa vanhemmat voivat hoitaa lastaan ympäri vuorokauden.

Katso osaston esittelyvideo

 

Yhteystiedot

Vastasyntyneiden teho-osasto 2406
Puijon sairaala, Kaarisairaala, K,  2. krs

Osastonsihteeri
p. 017 172 462 tai p. 044 717 4562 (arkisin yhteydenotot ensisijaisesti näihin numeroihin)

Hoitajat
p. 044 717 9011 (yhteys tarvittaessa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin)

Osastonylilääkäri
p. 044 717 2464

Osastonhoitaja
p. 044 717 2467