Neurokeskus

KYS Neurokeskus tarjoaa keskushermoston sairaustilojen huipputasoista diagnosointia ja hoitoa viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta. Keskuksessa on neurologian ja neurokirurgian klinikka sekä kansallinen epilepsiakeskus, jossa tehdään valtaosa Suomen epilepsiakirurgiasta.

KYS Neurokeskus hoitaa KYSin erityisvastuualueen keskussairaaloista (Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Mikkeli, Savonlinna) ja aluesairaaloista (Iisalmi, Pieksämäki, Varkaus) sekä muualta Suomesta tutkimuksiin ja hoitoon lähetettyjä potilaita.

Neurotautien akuutti diagnostiikka ja hoito 24/7

KYS Neurokeskuksessa on neurologian ja neurokirurgian ympärivuorokautinen päivystys, puhelin- ja kuvakonsultaatio ja pääsy akuuttiin neurotehohoitoon. Neurokeskuksen käytössä ovat huippuluokan neurokuvantamisen, neurotehohoidon, neurokirurgian ja neurofysiologian palvelut.

  • Aivoverenkiertohäiriöiden (aivoinfarkti, aivoverenvuoto, lukinkalvonalainen vuoto) päivystyksellinen konsultointi, kuvantaminen, valtimonsisäinen hoito, leikkaushoito ja neurotehohoito.
  • Akuuttien aivovammojen ja selkäydinvammojen päivystyksellinen konsultointi, kuvantaminen, leikkaushoito ja neurotehohoito.
  • Pitkittyneiden epileptisten kohtausten päivystyksellinen diagnosointi ja hoito, EEG:n tulkinta ja monitorointivalmius.

Neurotautien kiireetön diagnostiikka ja hoito

Neurotautien kiireetön diagnostiikka ja hoito toteutetaan yleensä moniammatillisissa hoitoryhmissä neurologien, neurokirurgien ja neurotauteihin perehtyneen hoitohenkilökunnan toimesta.

Aivojen stimulaatiohoito

Neurokeskuksessa annetaan myös aivojen stimulaatiohoitoa (DBS) muun muassa vaikea-asteisiin liikehäiriöihin (Parkinsonin tauti, vapina ja pakkoliikkeet).

Yhteystiedot

Kesäaika vaikuttaa KYSin toimintaan. Tarkistathan mahdolliset poikkeukset palveluissamme. Kesäajan sulut KYSin toiminnassa.

Hallinnolliset asiat
Puijon sairaala, rak. 4, 5. krs.

Pekka Jäkälä, johtaja
Minna Mykkänen, ylihoitaja

Sini Lämsä, hallintosihteeri
p. 044 711 3004

Seija Kekkonen, hallintosihteeri
p. 044 711 3384

etunimi.sukunimi@kuh.fi
(Potilasasioista ei keskustella
sähköpostitse)