Neurologia

Suurin osa neurologian osaston potilaista sairastaa aivoverenkierron tai tajunnan häiriötä. Päivystyspotilaiden ensivaiheen hoito ja kuntoutuksen aloitus on keskitetty osastolle. Hoidossa painotetaan kuntouttavaa työotetta.

28-paikkaisella osastolla tehdään myös kiireellisiä hoitoarvioita epilepsia-, liikehäiriö-, muistihäiriö-, neuroimmunologisille ja lihastautipotilaille. Osastolla on videotelemetriayksikkö epilepsiatutkimuksiin.

Neurologian poliklinikka

Neurologian poliklinikalle pääsee lääkärin lähetteellä uusien tai toimintakykyä haittaavien neurologisten oireiden syyn ja hoidon selvittämistä varten. Kroonisten neurologisten sairauksien arvioon kuuluu hoito- ja kuntoutussuunnitelmien laatiminen.

Osana aivosairauksien laadukasta hoitoa poliklinikalla tehdään myös sairauskohtaiset ajo- ja työkyvyn tutkimukset. Potilaiden seurantavastuu jakaantuu taudin vaikeusasteen mukaan joko erikoissairaanhoitoon tai ohjeistetusti avohoitoon.

Poliklinikkakäynti sisältää moniammatilliset selvittelyt, minkä takia usein jo ennen lääkärin vastaanottoa potilaalle on suunniteltu tutkimuksia kuten kuvantamista, laboratoriotutkimuksia, neuropsykologin tutkimus tai standardoidut haastattelut, jotka suorittaa joko sairaanhoitaja, muistihoitaja tai kuntoutusohjaaja.

Neurologisten sairauksien erityistason hoitoryhmät neurologian poliklinikalla ovat

  • Aivovammat ja kuntoutus
  • Aivoverisuonisairaudet
  • Epilepsia
  • Liikehäiriösairaudet ja aivojen simulaatiohoidot (DBS-toiminta)
  • MS-tauti
  • Muistitaudit
  • Oirediagnostiikka (esimerkiksi päänsärky, huimaus, lihasoireet)

Yhteystiedot

Neurologian poliklinikka B3253
Puijon sairaala, rak. 1, S-aula, 1. krs
Avoinna ma–pe klo 7–15.00
Osastonsihteeri  p. 017 173 003, käytössä takaisinsoittojärjestelmä klo 7.30-13.00, johon voit jättää viestin. Osastosihteerit soittavat sinulle takaisin.
fax 017 173 031
Osastonylilääkäri Päivi Hartikainen
Osastonhoitaja p. 044 711 3127

Neurologian osasto B2253
p. 017 173 130
Osastonylilääkäri Jaana Autere
Osastonhoitaja p. 044 717 2321
Puijon sairaala, rak. 1, 5. krs

Tutustu Aivotaloon

  • Tukea ja tietoa aivojen terveydestä ja aikuisten aivosairauksista saat Terveyskylä-palvelun Aivotalosta.

Tietoa KYSistä

Läheteohjeet