Ravitsemus

Monia sairauksia ehkäistään ja hoidetaan ravitsemuksen keinoin. KYSin endokrinologian ja kliinisen ravitsemuksen poliklinikalla toimivat erikoislääkärien ja ravitsemusterapeuttien vastaanotot. Yksikkö huolehtii konsultaatioiden perusteella myös vuodeosastopotilaiden ravitsemushoidon suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi ravitsemusterapiapalveluja myydään Pohjois-Savon kunnille ostopalvelusopimuksella.

Vastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä. Tavallisimpia sairauksia, joiden hoidossa ravitsemusyksikön palveluja käytetään, ovat muun muassa

  • Munuaistaudit
  • Keliakia
  • Tulehdukselliset suolistosairaudet
  • Traumat ja palovammat
  • Diabetes
  • Neurologiset sairaudet

Lihavuuspoliklinikka

Kliinisen ravitsemuksen yksikön lihavuuspoliklinikalla hoidetaan vaikeaa ja sairaalloista lihavuutta (BMI > 35) silloin, kun painonpudotuksessa ei ole saavutettu riittäviä tuloksia perusterveydenhuollossa. Hoitoa saa sekä yksilövastaanotoilla että ryhmissä. Yksikkö vastaa myös lihavuusleikkaukseen lähetettyjen potilaiden ennakkoarvioinnista sekä leikattujen potilaiden seurannasta.

Syömishäiriöpoliklinikka

Syömishäiriöpoliklinikka toimii yksikössä tiistai-iltapäivisin. Poliklinikan toiminnasta vastaa endokrinologian erikoislääkäri.

 

 

Yhteystiedot

Kesäaika vaikuttaa KYSin toimintaan. Tarkistathan mahdolliset poikkeukset palveluissamme. Kesäajan sulut KYSin toiminnassa.

Endokrinologian ja kliinisen ravitsemuksen poliklinikka 3103
Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 3. krs.
Kanslia p. 017 172 599
Soittoaika ma–pe klo 7.30-9.30 ja klo 13-14.30
Avoinna ma–pe 8 - 15