Meille hoitoon

Voit valita KYS Sydänkeskuksen hoitopaikaksesi asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Meillä pääset hoitoon tehokkaasti ja oikea-aikaisesti.

Lähetteen Sydänkeskukseen voit saada terveyskeskus- tai työterveyslääkäriltäsi. Tämän jälkeen lähetämme sinulle kutsukirjeen ja sen mukana ohjeet käyntiin valmistautumiseen.

Puolet potilaistamme tulee hoitoon kiireettömän lähetteen perusteella, ja meillä lähetetään potilaita myös muista sairaaloista. Kiireelliset potilaat, kuten rintakipu- tai rytmihäiriöpotilaat, ohjataan ensiavusta oikealle osastolle tai tarvittaessa suoraan toimenpiteeseen. 

Sydäntutkimusosastolta potilas kotiutuu tutkimuspäivänä tai seuraavana päivänä. Sydänosastolla keskimääräinen hoitoaika on 4 vuorokautta. Sydänleikkauksen jälkeen potilas pääsee kotiin tai siirtyy jatkohoitoon toiseen sairaalaan yleensä 4–7 vuorokauden kuluttua. Sydänvalvonnan hoitoaika on yleensä 1–2 vrk, jonka jälkeen potilas siirtyy jatkohoitoon sydänosastolle tai lähettävään sairaalaan.

Poliklinikalla keskimääräinen asiakaskäynti kestää alle tunnin. Usein jo ennen poliklinikkakäyntiä tehdään erilaisia tutkimuksia, jotta käytettävissä on mahdollisimman kattava tieto jatkohoitoa varten.