Verisuonikirurgia

Hoidamme verisuonikirurgian yksikössä verisuonikirurgian, kilpirauhasen- ja lisäkilpirauhasten kirurgiset sairaudet. Leikkauksia on noin 750 vuodessa, minkä lisäksi teemme paikallispuudutuksessa alaraajan pintalaskimovajaatoiminnan hoitoja (lämpökatetrihoidot; laser- ja radiotaajuushoito sekä vaahtoruiskutushoito). Yhteistyössä KYSin Kuvantamiskeskuksen kanssa on vuosittain noin 400 suonensisäistä verisuonitoimenpidettä.

Osaston käytössä on päivittäin leikkaussali ja tarpeen mukaan hybridisali. Vatsa-aortan endovaskulaarisia hoitoja tehdään noin 60 vuodessa. Osaston erikoisosaamista on myös kaulan alueen endokrinologinen kirurgia, esimerkiksi kilpirauhassyövän, residiivistruumien, lisäkilpirauhasten sekä MEN-syndroomien hoito.

Poliklinikalle tulee lähetteitä noin 1700 vuodessa. Avohoidon käyntien kokonaismäärä puhelinkontakteineen on noin 3700. Poliklinikalla on lääkärin vastaanottojen lisäksi valtimoverenkierron mittauslaitteisto, haavahoitajan palvelut ja polikliininen toimenpidesali. Noin 90 prosenttia alaraajojen laskimovajaatoiminnan hoidoista tehdään poliklinikalla.

Verisuonikirurgialla on käytössä oma verkkopohjainen laatuseurantajärjestelmä, jonka avulla voimme seurata ja kehittää toimintaamme sekä tehdä myös yhteistyötä muiden erikoisalojen ja KYSin erityisvastuualueen keskussairaaloiden kanssa.

Yhteystiedot

Verisuonikirurgian osasto
Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 7. krs
Vierailuaika päivittäin klo 10–19
p. 017 172 276