Tehohoito

Tehohoidon tehtävänä on valvoa, tukea ja tarvittaessa korvata vakavasti sairastuneen potilaan pettäviä elintoimintoja ja hoitaa häiriöiden taustalla olevia syitä. Tehohoitoa tarvitaan, kun potilaalla on hengissä pysymistä vaarantava elintoimintahäiriö tai sellaisen uhka, mutta hänellä arvioidaan olevan mahdollisuudet hyvään toipumiseen. Tehohoidon päämääränä on tilapäiseksi arvioidun hengenvaaran torjunta ja vakavasta sairaudesta tai vammasta toipuminen.

Tehohoidon osastolla hoidetaan myös sydän- ja verisuoni- sekä neurokirurgisia potilaita, jotka tarvitsevat leikkauksen jälkeistä tehohoitoa. Tehovalvonnan potilailla on yhden peruselintoiminnon äkillinen häiriö tai sen uhka. Potilaita voidaan siirtää joustavasti tehohoidon osaston ja tehovalvonnan välillä riippuen heidän tarvitsemansa hoidon vaativuudesta.

MET-toiminta

Tehohoidon osaston vastuualueeseen kuuluu sairaalan elvytys- ja traumatiimitoiminnan lisäksi MET-toiminta (Medical Emergency Team). MET-ryhmän muodostavat teho-osaston lääkäri ja sairaanhoitaja, ja se voidaan hälyttää sairaalan eri osastoille potilaan voinnin heikentyessä äkillisesti. Tavoitteena on tunnistaa potilaan voinnin äkillinen huonontuminen ja nopeuttaa tukihoitojen aloittamista.

Kuuntele Kantti.netin radiojuttu MET-ryhmän toiminnasta.

Yhteystiedot

Tehohoidon osasto 4361
Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. krs.

Tehohoidon osasto p. 017 258 0400
Vierailuajat päivittäin klo 13–14 ja klo 16–18
Lue lisää vierailijan ohjeista

Stepani Bendel
osaamiskeskusjohtaja, anestesiologia ja tehohoito
osastonylilääkäri, palvelulinjajohtaja
p. 044 717 5539

Ari Uusaro
ylilääkäri, tehohoidon professori
p. 044 711 3399

Arja Konttinen
osaamiskeskuksen ylihoitaja
p. 044 717 4600

Ulla Kesti
osastonhoitaja
p. 044 711 3427

Eija Ryhänen
osaamiskeskussihteeri
p. 044 717 8602