Kliinisen neurofysiologian palvelut

Kliinisen neurofysiologian palvelut

Neurofysiologiset tutkimukset selvittävät hermoston ja lihasten toimintaa. Sairauksia, joissa tutkimuksia voidaan tarvita ovat

* epilepsia

* tajunnanhäiriöt

* hermosäievauriot

* hermopinteet

* lihassairaudet

* unihäiriöt

Tutkimuksiin tullaan aina lääkärin lähetteellä. Lähetteen voi saada terveyskeskuksesta tai erikoissairaanhoidosta. Lääkärin määräämiä tutkimuksia voivat olla esimerkiksi EEG, ENMG ja Unisalkku. Tutkimusta varten kotiin lähetetään kutsukirje ja potilasohje.

Osastolla annetaan myös magneettistimulaatiohoitoa (rTMS), johon voi sisältyä käyntejä sairaalassa jokaisena arkipäivänä yhden tai useamman viikon ajan. Videotelemetriassa aivojen toimintaa rekisteröidään pidempiä jaksoja alkaen yhdestä vuorokaudesta aina pariin viikkoon asti.

Kliininen neurofysiologia

Kliininen neurofysiologian tutkimuksiin liittyvät tiedustelut puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 07:00 - 15:00

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Kliininen neurofysiologia, Puijon sairaala, Pääsairaala, A, 2. kerros

Palvelun aukioloajat
  • Maanantai - Perjantai 07:00 - 15:00

Kliininen neurofysiologia Esitteet

Esitteet

PACS-RIS-tuki

p. 044 717 5588
Avoinna arkisin klo 7–15.

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä