Potilaana sairaalassa banneri

Potilaana sairaalassa

Potilaana sairaalassa Lapsipotilaat

Lapsipotilaat

Lapsen kanssa on hyvä keskustella sairaalakäynnistä etukäteen. Käyntiin liittyvistä asioista kerrotaan etukäteen kotiin lähetettävässä kutsukirjeessä. Henkilökunta antaa mielellään tietoja myös esimerkiksi esitietojen selvittelypuhelun yhteydessä tai sairaalan tultaessa poliklinikoilla ja osastoilla. 

Oman unilelun tai muita henkilökohtaisia tavaroita voi sopimuksen mukaan tuoda sairaalaan. Useimmilla KYSin lastenosastoilla on vapaat vierailuajat vanhemmille, ja heidän toivotaan osallistuvan mahdollisuuksien mukaan lapsensa hoitoon. Lastenpsykiatrian osastoilla vierailuista on kuitenkin hyvä sopia henkilökunnan kanssa etukäteen.

Jos lapsi jää yöksi sairaalaan, toiselle vanhemmista pyritään järjestämään yöpymismahdollisuus lapsen huoneessa. Yöpymismahdollisuuksista ja osastojen käytännöistä voi keskustella osaston henkilökunnan kanssa. Lastenpsykiatrian osastoilla yöpymismahdollisuutta ei ole. Lue lisää myös vierashuoneista.

Omia palveluja

Leikki- ja viriketoiminta kuuluu lasten ja nuorten hoitoon. Puijon sairaalassa viriketoimintaa ohjaa lastentarhanopettaja yhdessä askarteluohjaajan kanssa. Lasten psykiatrisessa hoidossa leikki- ja viriketoiminta on olennainen osa hoitoa kuntouttavana ja yhteisöllisenä toimintana.

Lasten ja nuorten koulunkäynti voi jatkua myös sairaalahoidon aikana klinikassa toimivassa sairaalakoulussa. Myös esiopetuksen järjestäminen on mahdollista.

Lapsen puolesta asioiminen

Jokaisen 10-17 vuotta täyttäneen lapsen tulee antaa kirjallinen suostumus, jossa hän antaa huoltajalle luvan hänen puolestaan asioimiseen KYSin sähköisissä palveluissa. Lisätietoja saat täältä.

Potilaana sairaalassa Lapsipotilaat Lue lisää

Sairaalaklovnit

  • Sairaalaklovnit kiertävät viikoittain lastenosastoilla viihdyttämässä ja ilahduttamassa pieniä potilaita ja heidän perheitään
  • Työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa
  • Sairaalaklovnien verkkosivut