Hoitopalvelut perinnöllisyys banneri

kuvituskuva

Perinnöllisyyslääketieteen eli kliinisen genetiikan palvelut

Perinnöllisyyslääketieteen eli kliinisen genetiikan palvelut

Perinnöllisyyslääketieteen tehtävänä on diagnosoida perinnöllisiä sairauksia ja antaa perinnöllisyysneuvontaa. Perinnöllisyyslääketiede toimii KYSin eri erikoisalojen tukena.

Palveluihin kuuluvat

* perinnöllisten tai sellaiseksi epäiltyjen sairauksien tai kehityshäiriöiden diagnostiikka

* geenisairauksien kantaja- ja ennustava diagnostiikka

* raskauden aikainen diagnostiikka

* perinnöllisyysneuvonta

Potilaan ja perheen kanssa keskustellaan sairauden periytymistavasta, sairastumisriskistä, tutkimus- ja hoitomahdollisuuksista ja seurannan tarpeesta.

Toimi näin

Yksikköön tulet lääkärin lähetteellä. Lähetteen perusteella hankimme lisätietoja potilaan ja hänen sukunsa sairaushistoriasta. Näiden tietojen perusteella arvioimme perinnöllisyysneuvonnan tarpeen.

Perinnöllisyyspoliklinikka

Voit ottaa yhteyttä perinnöllisyyspoliklinikkaan puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Perinnöllisyyspoliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, A, 2. kerros

Palvelun aukioloajat
Perinnöllisyyspoliklinikka
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Perinnöllisyyslääketiede

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä