Muut maat

Muiden valtioiden kansalaiset ja ne henkilöt, jotka eivät esitä vaadittavaa selvitystä kotimaastaan, vastaavat itse hoitomaksuistaan. Jos kyseessä on kiireellisen hoidon tarve, potilasta hoidetaan siihen asti, että hän kykenee matkustamaan turvallisesti kotimaahansa. Hoidon todelliset kustannukset laskutetaan potilaalta tai hänen vakuutusyhtiöltään.

Kustannusten laskuttamiseen vakuutusyhtiöltä tarvitaan tarkat vakuutustiedot. Sairaalassa otetaan kopiot vakuutusasiakirjoista ja potilaan passista, minkä lisäksi kirjataan ylös potilaan henkilötiedot, osoite kotimaassa, oleskeluosoite ja oleskeluaika Suomessa.

Hoito maksetaan käteisellä tai laskulla. Poikkeuksen muodostavat ne venäläiset potilaat, joilla on Satucon Oy:n maksusitoumus. Tällöin potilaalta ei peritä maksua sairaalassa. Hoidon päättyessä potilas saa mukaansa kopion sairauskertomuksesta.

Kiireetön hoito

  • Poikkeustapauksissa Kuopion yliopistolliseen sairaalaan voidaan ottaa hoidettavaksi itse hoitonsa maksavia, ei-kiireellisiä ulkomaalaisia potilaita
  • Näiden potilaiden hoito ei saa millään tavoin haitata sairaanhoitopiirin omien potilaiden hoitoa
  • Potilas maksaa aina hoidosta aiheutuneet todelliset kustannukset
  • Maksu peritään etukäteen