Lähetteet ja ajanvaraus

Ei-kiireellinen hoito KYSin ajanvarauspoliklinikoilla edellyttää lähetettä. Lähetteen kirjoittaa ja hoidon kiireellisyyden arvioi oman terveyskeskuksen, työterveyshuollon tai yksityisen lääkäriaseman lääkäri.

Hoidon tarpeen arviointi aloitetaan KYSissä viimeistään kolmen viikon kuluttua siitä, kun lähete on tullut sairaalaan. Potilaalle varataan vastaanottoaika ja lähetetään kutsukirje kotiin. Mikäli vastaanottoaika on enintään kahden viikon sisällä lähetteen käsittelystä, aika ilmoitetaan puhelimitse. On tärkeää perehtyä huolella kutsukirjeen mukana oleviin ohjeisiin ja liitteisiin. KYSissä on käytössä sähköinen asiointi. Ennen vastaanotolle tuloa on suositeltavaa ottaa käyttöön OmaKYS-palvelu osoitteessa www.omakys.fi.

Jos varattu vastaanottoaika ei sinulle sovi, ilmoita asiasta mahdollisimman pian hoitavaan yksikköön. Näin aika voidaan antaa toiselle potilaalle. Perumatta jätetystä vastaanottoajasta voidaan myös periä maksu.

Mikäli voinnissasi tapahtuu äkillinen muutos, joka voi vaikuttaa hoitosi kiireellisyyteen, soita kutsun lähettäneelle ajanvarauspoliklinikalle tai päivystyksen neuvontanumeroon 116 117.

Otathan huomioon, että KYSin päivystyspoliklinikka on tarkoitettu vain kiireellistä apua tarvitseville potilaille.