Lähetteet ja ajanvaraus

Hoito- tai tutkimusajan Kuopion yliopistollisen sairaalaan saa vain lääkärin lähetteellä. Lähetteen kirjoittaa tarpeen mukaan oman terveyskeskuksen, työterveyshuollon tai yksityisen lääkäriaseman lääkäri.

KYS varaa ajan ja lähettää kutsukirjeen kotiisi. Kirjeessä kerrotaan käynnin ajankohta ja ilmoittautumispaikka sairaalassa. Jos käynti vaatii ennakkovalmisteluja, esimerkiksi 12 tunnin paastoa, ohjeet ovat mukana kutsukirjeessä.

Jos varattu hoitoajankohta ei sovi sinulle, ilmoita asiasta mahdollisimman pian hoitavaan yksikköön. Näin aika voidaan antaa toiselle potilaalle. Perumatta jätetystä vastaanottoajasta voidaan myös periä maksu.

Päivystyskäynti

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystyspoliklinikka toimii erikoissairaanhoidon ja Kuopion kaupungin perusterveydenhuollon yhteispäivystyksenä ympäri vuorokauden. Yöaikaan yleislääkäripäivystys palvelee myös muiden päivystyssopimuksen tehneiden kuntien asukkaita.

Päivystyksessä potilaat hoidetaan sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä, eikä hoitoon tarvitse lähetettä. Päivystys on kuitenkin tarkoitettu vain kiireellistä apua tarvitseville potilaille.