Sähköinen asiointi

Palvelemme asiakkaita ja potilaita entistä enemmän myös sähköisesti. Tarjoamme asiointiin, yhteydenpitoon ja hoitoon liittyviä sähköisen asioinnin palveluja yhteistyössä potilaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisätietoa saat sinua hoitavasta yksiköstä.

OmaKYS-palvelu

OmaKYSissä voit

 • tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin
 • täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä
 • antaa biopankkisuostumuksen
 • siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Tutustu OmaKYS-palveluun

 

Videolta saat tietoa KYSin sähköisen asioinnin palvelun sisällöstä ja palvelun käytöstä. OmaKYS-palvelua kehitetään ja siihen tulee lisää toimintoja. Video on tehty kesäkuussa 2020.

Suojatun sähköpostin lähettäminen

Suojattu sähköposti on turvallinen tapa lähettää luottamuksellista tietoa sähköpostilla.

Toimi näin, kun lähetät suojatun sähköpostin:

 1. Siirry osoitteeseen https://turvaposti.psshp.fi/ ja kirjoita osoitekenttään oma sähköpostisoitteesi. Klikkaa Tunnistaudu-painiketta.
 2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tunnistautumisen jälkeen siirryt viestin lähetykseen.
 3. Valitse viestin vastaanottaja valikosta.
 4. Kirjoita Aihe-kenttään viestin aihe.
 5. Kirjoita Viesti-kenttään viestin sisältö.
 6. Halutessasi voit lisätä viestiin liitetiedostoja.
 7. Lopuksi klikkaa Lähetä-painiketta.

Huomioithan, että potilasasiakirjoja ei voi tilata sähköpostitse. Ohjeet potilaskertomuspyynnön tekemiseen löydät täältä.