Kulkuyhteydet

Puijon sairaalan päivystyspoliklinikalla ja pääaulassa on linja-autoliikenteen aikataulunäyttö, jossa näkyvät sairaalan ohitse kulkevat paikallisliikenteen vuorot sekä kaukoliikenteen vakio- ja pikavuorot. Myös Pali-palvelubussit liikennöivät Puijon sairaalaan.

Linja-autopysäkit ovat KYS Puijon pääsairaalan pihassa, C-oven läheisyydessä. Puijonlaaksontiellä KYSin kohdalla on useita linja-autopysäkkejä.

Monet kaukoliikenteen linja-autot ajavat Kuopion linja-autoasemalle KYSin kautta.

Taksin käyttö

Puijon sairaalan pääsairaalan pääsisäänkäynnin läheisyydessä on taksiasema. Kela korvaa ensisijaisesti sairaalamatkoja julkisilla joukkoliikennevälineillä tai omalla autolla (yhdensuuntainen matka enintään 100 km).

Kelan korvaama taksikyyti on tarkoitettu ainoastaan potilaille, jotka eivät terveydentilansa tai puuttuvien liikenneyhteyksien takia voi käyttää joukkoliikennevälineitä. Potilas maksaa kyydistä omavastuuosuuden. Välttämätön saattaja voi kulkea kyydissä mukana.

Taksimatka pitää tilata aina keskitetystä tilausnumerosta, jotta potilas saa siitä sairausvakuutuslain mukaisen matkakorvauksen.

Lue lisää Kelan sivuilta.

Taksi sairaanhoitomatkoilla

Tilaa matka alla olevasta numerosta. Voit valita numeroista kumman tahansa.

  • Taksi Helsinki Oy, p. 0800 414 614
  • Joensuun Taksi Oy, p. 0800 102 000

Puhelu tilausnumeroon on maksuton.

Samassa kuljetuksessa voi olla myös muita matkustajia. Jos matkaan lähdetään muilta alueilta, taksi tilataan oman alueen tilauspuhelinnumerosta.