Viimeinen silaus elämänmuutokseen

Kuopiolaista Mikko Porrasmaata on nykyisin 130 kiloa vähemmän kuin kaksi vuotta sitten.

– En olisi uskonut, että tämmöisiin tuloksiin päästään, kyllä tämä yllätti ihan täysin. Elämä on mennyt aivan kokonaan ympäri, tuumaa laihdutusleikkauksen läpikäynyt Porrasmaa. 

KYSissä plastiikkakirurgian keinoin tehty vartalonmuotoilu on tuonut vielä pisteen iin päälle miehen isossa elämänmuutoksessa. Laihdutusleikkauksen jälkeen iho ei välttämättä kutistu hoikistuvan vartalon mukana, vaan jää arkista elämää haittaavaksi ihopoimuksi.

– Vatsassa ja myös selän puolella ollut poimu oli niin suuri, että se haittasi liikuntaa. Nyt leikkauksen jälkeen pystyn taas harrastamaan pyöräilyä, lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä.

Elämänlaatu kohdalleen

Laihdutusleikkausten jälkeisiä ongelmia korjataan vartalonmuotoilulla, joka on nopeimmin kasvava plastiikkakirurgian ala. Laihdutusleikkauksia tehdään Suomessa vuosittain reilut tuhat.

Julkisella puolella yleisin vartalonmuotoiluleikkaus on vatsanpeitteiden muotoiluleikkaus.

– Luulin, että vatsanpeitteiden muotoiluleikkaus olisi rankka ja kivulias, mutta ei se ollut. Kotiuduin ja kuntouduin nopeasti ja nyt hiljalleen saa aloitella reipastakin liikuntaa. Kyllä elämänlaatu on parantunut leikkauksen jälkeen merkittävästi, Mikko Porrasmaa iloitsee.

Ei vain kauneuden vuoksi

  • KYSissä tehtävä vartalonmuotoilu auttaa ennen kaikkea potilaan toiminnalliseen ongelmaan, ensisijaisesti kosmeettisia tarkoitusperiä palvelevia toimenpiteitä ei tehdä julkisessa terveydenhuollossa
  • Ihon kutistuminen on yksilöllinen asia ja riippuu elastiini-nimisen proteiinin määrästä
  • Elastiini on ihon omaa kuminauhaa, joka palautuu venytyksen jälkeen takaisin kuosiinsa
  • Toisilla elastiinia on suhteellisesti enemmän ja toisilla vähemmän, toisaalta elastiinin määrä vähenee vanhemmiten
  • Ihon voimakas venyminen voi myös murtaa tämän proteiinin ja revennyt iho ei koskaan palaa ennalleen
  • Tutustu KYSin plastiikkakirurgian klinikkaan