Ammattilaiset koulutus bannerikuva

Koulutusta ammattilaisille luokassa

Ammattilaiset ammattilaisten koulutus

Koulutus

Kiinnostaako sinua oman osaamisen kehittäminen? Kaipaatko ajankohtaista tietoa oman työsi tueksi?

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen. Tarjolla on ammatillista täydennyskoulutusta sekä KYSin erityisvastuualueella toimivien sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksiköiden henkilökunnalle että valtakunnallisesti.

Toteutustapoina ovat seminaarit, luento- ja verkkokoulutukset sekä simulaatio- ja tietotaitopajaopetus. Osaan koulutuksista on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Koulutusten kohderyhmä, osallistumismaksut ja toteutustavat ovat tarkemmin tutustuttavissa koulutusohjelmakohtaisesti. Tutustu koulutustarjontaan ja ilmoittaudu koulutuskalenterin kautta.

Alueellinen koulutuskalenteri

 

Koulutuspalvelujen yhteystiedot

Seija Mononen
vs. henkilöstön kehittämispäällikkö
p. 044 717 4848

Eeva-Maria Ruuskanen
koulutusasiantuntija
p. 044 717 2106

Kati Vesterinen
koulutusasiantuntija
p. 044 717 6058

Sanna Turunen
koulutusasiantuntija
p. 044 717 4939

Anne Mäkinotko
koulutuskoordinaattori
p. 044 717 2121

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi(at)kuh.fi

Toimipiste
Puijon sairaala, rak. 10, 1. krs.

Palaute
koulutuspalvelut(at)kuh.fi

Ehdota koulutusta

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) välittää klinikkaesitelmiään videoneuvottelulaitteiden avulla. KYSin videoneuvottelulaitteisto on uusiutumassa, mikä mahdollistaa jatkossa HD-laatuisen kuvayhteyden. Myös videosilta uudistuu HD-tasolle. Videosiltapalvelun tuottaa Istekki Oy. Kaikki klinikkaesitelmät tuotetaan vuoden 2016 alusta uuden videoneuvottelujärjestelmän kautta (VideoVisit).


Klinikkaesitelmään osallistuminen

Ilmoittautumiset tapahtuvat uuden videoneuvottelujen varausjärjestelmän kautta. Järjestelmään täytyy rekisteröityä ennen kuin luentoja voi varata. Jos et omista tunnuksia, tulee käyttöoikeutta anoa tämän linkin kautta.

Ilmoittautumisen jälkeen saat soitto-/osallistumisohjeet sähköpostiin. H323 soitto-ohje tulee puoli tuntia ennen tilauksen alkua ja on muodossa istunnonnro@37.44.48.27. Vain ilmoittautumalla voit osallistua esitelmän seuraamiseen. Istuntonumero vaihtuu jokaisen luentoon ja vain ilmoittautumalla voit saada luennon istuntokoodin. Ilmoittautumisaika päättyy 30 minuuttia ennen tilaisuuden alkua.

Mikäli haluat järjestelmän soittavan automaattisesti H323-laitteeseen istunnon alkaessa, anna laitteen numero ilmoittautumisen yhteydessä.
Videoyhteys aukeaa automaattisesti 30 minuuttia ennen alkua, jolloin osallistujat voivat muodostaa yhteyden. Varaa aikaa videoneuvotteluyhteyden valmisteluun vähintään 15 minuuttia ennen neuvottelun alkua.

Tulevia luentoja on mahdollista seurata myös työasemalta eli välttämättä ei tarvita "raskaita" videoneuvottelulaitteita.

Varausta tehdessäsi ilmoita vähintään omien yhteyshenkilöidesi puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet, teknisen/ATK-vastaavien henkilöiden yhteystiedot sekä tilaisuuden vastaanotosta vastaava yksikkö tai henkilö (tietosuoja).


Maksut ja laskutus

Ohjelmasta tai esityksestä ei peritä erikseen maksuja. Vain neuvottelusta aiheutuneet siltamaksut laskutetaan.


Osallistumisen peruuntuminen

Osallistumisen peruuttaminen tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen viestintateknologia@istekki.fi. Peruuttamatta jääneestä yhteydestä laskutetaan videoneuvottelun välityksestä koituvat siltamaksut.

Klinikkaesitelmän peruuntuminen ja muutokset

Mikäli klinikkameetingin aihe muuttuu tai klinikkaesitelmä syystä tai toisesta peruuntuu, muutoksesta lähtee ilmoittautuneille automaattisesti sähköposti kun luennon omistaja on muutokset tehnyt varausjärjestelmään. Luennon peruuntuessa järjestäjän toimesta, ei ilmoittautuneiden tarvitse tehdä enää peruutuksia.

Kuopion yliopistollinen sairaala välittää klinikkaesitelmiään halukkaille videoneuvottelulaitteiden avulla. KYSin videoneuvottelu laitteisto on uusiutumassa ja jatkossa mahdollistaa myös HD-laatuisen kuvan lähettämisen.

On kohteliasta esittäytyä luennon pitäjälle esitelmän alkaessa, tällöin hänkin tietää että myös etäpaikkakunnilla on seuraajia ja osaa ottaa myös heidät huomioon esitystä pitäessä.

Muista mykistää oma mikrofonisi luennon alkaessa jottei äänesi häiritse muita osallistujia. Yleensä luennon päätyttyä on varattu hetki aikaa keskusteluun ja kysymyksille.

Älä myöskään käynnistä sovelluksen jakoa, jotta luennon esittäjä voi pitää oman esityksensä häiriöittä.


Klinikkaesitelmään osallistuminen

Ilmoittautumiset tapahtuvat videoneuvottelujen varausjärjestelmän kautta. Järjestelmään täytyy rekisteröityä ennen kuin luentoja voi varata. Jos et omista tunnuksia, ano käyttöoikeutta tämän linkin kautta.

Klinikkaesitelmän yhteys aukeaa 30 minuuttia ennen luennon alkua, jolloin voit soittaa saamaasi yhteysosoitteeseen. Mikäli käytät H323 videoneuvottelulaitetta, on soittosarja muotoa istuntonro@37.44.48.27 (istuntonro sisältää 11 merkkiä). Voit myös soittaa ensin 37.44.48.27 ja tämän jälkeen istuntonumero + #.

Halutessasi voit osallistua vastauspostissa saamalla linkillä joko suoraan selaimella tai asentamalla Vidyo Desktop -sovelluksen työasemalle (ei vaadi järjestelmävalvojan oikeuksia). Selaimella osallistuessa saattaa pyytää asentamaan WebPlugin-tiedoston. Asenna tämä ennen kuin voit osallistua luennon seuraamiseen.


Tietosuoja

Videoneuvottelujen tietosuoja liittyy sekä käytettävään tiedonsiirtotekniikkaan että neuvottelutilannetta koskeviin menettelytapoihin. Videoneuvotteluissa sovelletaan yleistä tietosuojalainsäädäntöä.

Käytettävistä tiedonsiirtotekniikoista ISDN on yhtä turvallinen kuin normaali puhelinyhteyskin. Avoimessa tietoverkossa IP-yhteyksillä toimittaessa sen sijaan on vielä tällä hetkellä turvallisuusriskejä. Yhteyttä voi ainakin periaatteessa seurata luvatta sivusta, joskaan tällainen salakuuntelu tai -katselu ei ole käytännössä kovin merkittävä turvallisuusriski. IP-yhteyksien turvallisuutta voi lisätä käyttämällä erityisiä salaustekniikoita.

Tulevat videoneuvottelut

Videoneuvottelutilauksia koskevat tiedustelut:

videopalvelut(at)istekki.fi
HelpDesk p. 017 618 0970

Site Map