Korva-, nenä- ja kurkkutaudit Kuulokojeen käyttöohjeet

Kuulokojeen käyttöohjeet

Paristojen vaihtaminen

  • Pariston kesto on noin 1-3 viikkoa riippuen kojeesta ja paristotyypistä. Pariston päällä olevaa suojatarraa ei saa poistaa ennen pariston käyttöönottoa. Jos tarra poistetaan, paristo tyhjenee itsestään noin kuukaudessa.
     
  • Kuulokojeparistoja on neljää kokoa: 10, 13, 312 ja 675. Oikea paristokoko ja sen vaihtaminen neuvotaan kuulokojeen luovutuksen yhteydessä. Pariston koon ja vaihdon voi tarkistaa myös kojeen käyttöohjeesta.
     
  • Paristoja myydään mm. KYSin kahviossa, tavarataloissa, apteekeissa, Kuuloliiton paikallisyhdistyksissä ja kuulokojevalmistajien ja maahantuojien internet verkkokaupoissa. Paristoja ostaessa kannattaa varmistaa, että paristoissa on vielä käyttöaikaa jäljellä, ja että paristot ovat kuulokojeisiin tarkoitettuja paristoja. Varaparistoja on aina hyvä kuljettaa mukana.

 

Korvakappaleen puhdistaminen

 

Väliletkun vaihtaminen korvantauskojeessa

Korvakäytäväkojeen vahasuojan vaihtaminen

Korvakäytäväkojeissa on yleensä vahasuoja äänikanavan suulla estämässä korvavahan joutumista kuulokojeen sisälle. Vahasuoja vaihdetaan tarvittaessa, jos se on mennyt tukkoon. Tarkempi ohjeistus korvakäytäväkojeen vahasuojan vaihtamiseen löytyy jokaisen kojeen käyttöohjeesta.

Ongelmia ja ratkaisuja

Tavallisimmat ongelmat ja niiden ratkaisut kuulukojeen käytössä (pdf)