Hoitopalvelut naisten taudit banneri

Breadcrumb
Naistentautien palvelut
Naistentautien palvelut
Naistentautien potilaana huomioimme sinut yksilöllisesti elämäntilannettasi tukien. Sivuiltamme löydät tietoa naistentautien tutkimus- ja hoitokäytännöistä. Potilas-lääkäri-tapaamisen lisäksi asioitasi hoitaa kokenut hoitohenkilökunta. Lääkärimme kokoontuvat viikoittain keskustelemaan monimutkaisemmista potilastapauksista ja hoidot suunnitellaan uusimpien hoitosuositusten ja tiedon mukaisesti.
Naisten poliklinikka
Naisten poliklinikka on lähetepoliklinikka. Poliklinikalla toimivat muun muassa gynekologisen syövän, lapsettomuuden sekä urogynekologian erityispoliklinikat. Poliklinikalla tehdään myös pieniä gynekologisia toimenpiteitä ja kohduntähystyksiä paikallispuudutuksessa. Naisten poliklinikalla seurataan myös riskiraskauksia ja tehdään sikiöseulantatutkimuksia.
Naisten osasto
Naisten osastolla hoidetaan naistentautien leikkauspotilaita, syöpäpotilaita sekä infektiopotilaita. Osastolla hoidetaan myös brakyhoitopotilaita. Syöpäpotilaiden sädehoito ja sytostaattihoito tapahtuu uudessa Sädesairaalassa. Osastolle tullaan kutsuttuna lähetteellä tai päivystyksellisesti Naisten akuuttikeskuksen kautta.
Osastolla potilaita kannustetaan osallistumaan omaan hoitoonsa. Varhainen liikkumisen aloittaminen leikkauksen jälkeen edistää leikkauksesta toipumista. Hoidon periaatteena on yksilöllisyys, turvallisuus ja hoidon jatkuvuus.
Naisten akuuttikeskus
Naisten akuuttikeskuksessa toimii naistentautien erikoissairaanhoidon päivystys, johon tullaan lähetteellä tai yhteispäivystyksen kautta. Lisäksi seuranta- ja tarkkailupaikoilla hoidetaan raskauden keskeytys- ja keskenmenopotilaita, päivystyksellisiä alkuraskauden ongelmia sekä lyhytaikaista hoitoa vaativia naistentautien potilaita.
Seuraamme hoidon vaikuttavuutta
Olemme seuranneet vuosina 2012-2019 toimintamme potilaalle tuottamaa laatua ja hyötyä 15D-elämänlaatumittauksella. Tuloksista olemme saneet tärkeää tietoa sairauden sekä leikkaushoidon tai muun hoidon vaikutuksesta potilaiden terveyteen liittyvään elämänlaatuun. Kesäkuussa 2019 KYSissä otettiin käyttöön gynekologisten syöpien laaturekisteri, joka kokoaa keskitetysti yhteen gynekologisten syöpäpotilaiden sairauden, sen hoidon ja seurannan kannalta merkityksellistä tietoa. Näin saamme tietoa hoitojen vaikuttavuudesta ja tätä kautta pystymme jatkossa entisestään parantamaan syöpäpotilaiden hoidon laatua.
Toimi näin
Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.
Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.
Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.
Naisten poliklinikka
Naistentautien poliklinikalle voit ottaa yhteyttä puhelimitse soittoaikoina.
Hoitajat
- Понедельник - Пятница 07:30 - 08:30
- Понедельник - Пятница 08:00 - 11:00
Naistentautien kätilöt, äitiyshuolto
Voit ottaa yhteyttä naistentautien kätilöihin puhelimitse soittoaikoina.
- Понедельник - Пятница 07:30 - 12:00
Lapsettomuushoitajat
Voit ottaa soittoaikoina yhteyttä lapsettomuushoitajaan puhelimitse.
- Понедельник - Пятница 12:30 - 14:30
- Понедельник - Пятница 12:30 - 13:30
Naistentautien leikkaushoidonsuunnittelija
Voit ottaa soittoaikoina yhteyttä leikkaushoidonsuunnittelijaan puhelimitse.
- Понедельник - Пятница 12:00 - 13:00
Naisten osasto
Voit olla yhteydessä naisten osastoon puhelimitse.
Naisten akuuttikeskus
Voit olla yhteydessä naisten akuuttikeskukseen puhelimitse.
Seksuaalirikoksen uhrien tuki
Jos olet joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, voit ottaa yhteyttä KYSin Seri-akuuttikeskukseen. Kattavimmin keskuksen palvelut ovat käytössä arkisin kello 8-22, mutta keskuksen päivystyspuhelimeen vastataan ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin. Ennen Seri-akuuttikeskukseen saapumista toivomme, että soittaisit meille ennakkoon.
Kuopion yliopistollinen sairaala
Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.
Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.
Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.
Osoite
Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO
Muut yhteystiedot
Puhelin
- puh. +358 17173311
* Naisten poliklinikka, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 1. kerros * Naisten osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 6. kerros * Naisten akuuttikeskus, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros * Seksuaalirikoksen uhrien tuki, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros
Naisten akuuttikeskus
- Понедельник - Четверг 07:30 - 15:30
- Пятница 07:30 - 13:30
OmaKYS-palvelu
OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.
OmaKYSissä voit
* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin
* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä
* antaa biopankkisuostumuksen
* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.
OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.