Ammattilaiset ohjeita ammattilaisille banneri

kuvassa henkilö, jolla sairaalavaatetus

Breadcrumb

Ammattilaiset ohjeita

Ohjeita ammattilaisille

Ohjeita ammattilaisille -sivuille on koottu KYSin ohjeistuksia terveydenhuollon ammattilaisille. Ohjeet on ryhmitelty omiin valikoihin tälle sivulle palveluittain.

Laajemmin tietoa ammattilaisille löytyy Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Terveydenhuollon ammattilaiset Teamsista. Jos haluat liittyä uutena jäsenenä Terveydenhuollon ammattilaiset -tiimiin, täytä linkistä löytyvä lomake. Kun rekisteröidyt, ilmoitathan sen sähköpostiosoitteen, jonka organisaatiosi on sinulle antanut.

Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun sinut on liitetty Teamsiin ja pääset heti palvelun käyttäjäksi. Yleinen-välilehden vierestä löydät ohjeet sekä muut välilehdet.

Teamsissa vaihda organisaatio nimesi alta (sivun ylälaidassa oikealla) avautuvasta valikosta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriksi, mikäli olet muusta organisaatiosta kuin PSSHP:stä.

Lue lisää aiheesta

Potilaat ja vierailijat

KYSin potilasohjeet

THL:n sivuilta löytyy tietoa yleisvaarallisista ja valvottavista tartuntataudeista sekä muista tartuntataudeista, joista osa edellyttää säännöllistä seurantaa väestölle aiheuttamansa tautitaakan tai epidemiavaaran vuoksi.

KYSin infektioyksikön kaikki ohjeet julkaistaan myös internetissä. Ohjeiden etsimisessä voit käyttää apuna hakutoimintoa.

Lihavuuden konservatiiviseen hoitoon lähettäminen (pdf) - Lihavuuden hoitokeskus, Kliinisen ravitsemuksen yksikkö
Lihavuusleikkausarvioon lähettäminen (pdf) - Lihavuuden hoitokeskus, endokrinologian ja kliinisen ravitsemuksen poliklinikka

Lue lisää endokrinologian ja ravitsemuksen sivuilta

Lastenpsykiatria

Ohje lastenpsykiatrisen lähetteen laatimiseen (pdf)
KYSin lastenpsykiatrian klinikan ja Kuopion kaupungin välinen hoidonporrastusohje, 0-4-vuotiaat lapset (pdf)
KYSin lastenpsykiatrian klinikan ja Kuopion kaupungin välinen hoidonporrastusohje, 5-14-vuotiaat lapset (pdf)
Lapsen psykososiaalisen terveyden arviointimenetelmä, 0–3-vuotiaat lapset (pdf)
Lapsen psykososiaalisen terveyden arviointimenetelmä 4–15-vuotiaat lapset (pdf)
Lue lisää lastenpsykiatrian hoitopalveluista

Lasten palliatiivinen työryhmä

Lasten palliatiivinen työryhmä suunnittelee ja koordinoi moniammatillisesti hoitoa alle 18 -vuotiaille potilaille, joilla on todettu elämää uhkaava tai lyhentävä sairaus ja/tai lyhentynyt elinajanodote.

Työryhmä voi pohtia potilaan hoitolinjaa ja mahdollisia rajoja sekä potilaan ja perheen tukitoimia yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa. Tarvittaessa potilaalle tehdään ennakoiva hoitosuunnitelma.  Työryhmään kuuluu lastentautien erikoislääkäri, lasten hematologi, lastenneurologi, palliatiivisen hoidon konsultti sekä sairaanhoitajia.

Lähetteet ja konsultaatiot ohjataan Lasten ja nuorten osasto 2407:lle. Kiireelliset konsultaatiot koordinoidaan osaston 2407 vastuuhoitajan kautta p. 044 717 6073.

Lastenpsykiatrian e-palvelut

Lastenpsykiatria kehittää parhaillaan videokonsultaatiopalvelua Pohjois-Savon perusterveydenhuollon tueksi. Lisätietoa ja ajanvarausjärjestelmä löytyvät sairaanhoitopiirin extranetpalvelusta terveydenhuollon ammattilaisten työtilasta. Extranetpalvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Rekisteröidy extranetin käyttäjäksi

Neurologian läheteohje (pdf)
Neurokirurgian läheteohje (pdf)
Epilepsiakeskuksen läheteohje (pdf)

Aivojen stimulaatiohoito: Neurokeskuksessa annetaan aivojen stimulaatiohoitoa (DBS) muun muassa vaikea-asteisiin liikehäiriöihin (Parkinsonin tauti, vapina ja pakkoliikkeet). Lähete pyydetään osoittamaan KYS Neurokeskuksen liikehäiriöpoliklinikalle, neurologian poliklinikan ylilääkärille.

Lue lisää Neurokeskuksen hoitopalveluista

Äitiysneuvoloiden ja muiden terveydenhuollon yksiköiden hoitajat voivat ottaa yhteyttä Perinnöllisyyspoliklinikan eli kliinisen genetiikan yksikön sairaanhoitajaan. Lääkärit voivat konsultoida perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäriä.

Lue lisää 
 

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kokeneen auttamisen hoitoketjumallissa kuvataan uhrin auttamista akuuttitilanteessa ja pitempiaikaisessa hoidon ja tuen tarpeessa huomioiden myös juridiset toimet. Eri toimenpiteet on jaoteltu lasten, nuorten ja aikuisten osalta.

Hoitoketjun tavoitteena on varmistaa uhrin oikea-aikainen apu, antaa välineitä seksuaaliväkivallan tunnistamiseen, ehkäistä uhrin poisjääntiä avun piiristä, kuvata ja selkeyttää eri toimijoiden välistä työnjakoa ja lisätä auttajien tietoisuutta eri toimijoista.

Tutustu hoitoketjumalliin

Tarjoamme apua seksuaaliväkivaltaa kokeneille, yli 16-vuotiaille naisille ja miehille KYSin Seri-akuuttikeskuksessa. (linkki uusille sivuille)