Hoitopalvelut sisätaudit banneri

Kuvassa kynällä osoitetaan ihmiskehoa

Reumasairauksien palvelut

Reumasairauksien palvelut

Reumatautien poliklinikalla tutkitaan ensisijaisesti potilaita, joilla epäillään tulehduksellista reumasairautta. Suurin osa potilaistamme tulee terveyskeskus-, työterveys- ja yksityislääkärien kiireettömällä lähetteellä. Erikoissairaanhoitoa tarvitsevat lastenreumapotilaat siirtyvät taudin rauhallisessa vaiheessa 16-18- vuotiaana aikuispuolelle.

Reumapoliklinikalla hoidettavat sairausryhmät:

* nivelreuma ja lastenreuma

* spondylartiitit (mukaan lukien selkärankareuma, nivelpsoriaasi ja tulehdukselliseen suolistosairauteen liittyvät niveltulehdukset)

* systeemiset sidekudossairaudet (SLE, systeeminen skleroosi, Sjögrenin oireyhtymä, lihastulehdussairaudet, erilaistumaton ja sekamuotoinen sidekudossairaus)

* vaskuliitit eli verisuonitulehdussairaudet

* harvinaiset reumasairaudet.

Lisäksi konsultoimme perusterveydenhuoltoa ja eri erikoissairaanhoidon yksikköjä sekä yksityislääkäreitä koskien esimerkiksi reumasairauksien aktivoitumisvaiheen hoitoa tai erotusdiagnostiikkaa.

Reumalääkärin tehtävänä on varmentaa diagnoosi ja aloittaa hoito. Reumahoitaja ohjaa potilaalle lääkityksen ja auttaa käytännön kysymyksissä. Reumapoliklinikalla hoidamme myös potilaita, joilla on aiemmin diagnosoitu reumasairaus aktivoitunut tai huonossa hoitotasapainossa. Tavanomaiselle hoidolle huonosti reagoivat potilaat kuuluvat reumatologin pitkäaikaisseurantaan.

Ortopediaa, käsikirurgiaa, toiminta-, fysio- tai jalkaterapiaa voidaan tarvita hoidon tukena. Myös sosiaalityöntekijän palveluja on saatavilla.

Käytämme potilaan ohjauksessa apuna kansallista Terveyskylän Reumataloa ja KYSin omaa Reumasairaudet-digihoitopolkua.

Tavoitteenamme on sairauden remissio ja potilaan toimintakyvyn säilyminen sekä hyvä elämänlaatu. Rauhallisessa vaiheessa sairauden pitkäaikainen seuranta voidaan usein siirtää perusterveydenhuoltoon.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Sisätautien osasto

Voit ottaa yhteyttä sisätautien osastolle puhelimitse.

Reumasairauksien poliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

  • Понедельник - Четверг 07:00 - 16:00
  • Пятница 07:00 - 15:00

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

* Reumapoliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, A, 1. kerros * Sisätautien osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 8. kerros

Reumapoliklinikka
  • Понедельник - Четверг 07:00 - 16:00
  • Пятница 07:00 - 15:00
Sisätautien osasto

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä