Публикатор

Anna palautetta

Публикатор

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Laboratoriopalvelut

Laboratoriossa tutkitaan mm. veri-, virtsa- ja ulostenäytteitä, selkäydinnestettä, nivelnestettä ja kudosnäytteitä. Laboratoriotutkimukset ovat keskeisessä asemassa terveydentilan tutkimisessa ja taudinmäärityksessä, sekä lääkityksen tehon ja hoidon seurannassa.

Näytteenottoon ja EKG-tutkimuksiin kannattaa tulla ajoissa, sillä ennen koetta on hyvä istua 10–15 minuuttia. Voit varata ajan näytteenottoon Islabin verkkosivuilla. Ilman ajanvarausta laboratorioon tulevat asiakkaat palvellaan vuoronumerojärjestyksessä.

Näytteenotoissa on usein ruuhkaa kello 7–9 välisenä aikana. Silloin näytteenottoon ei kannata tulla ilman ajanvarausta, jos tutkimus ei vaadi paastoa tai tiettyä kellonaikaa.

Ohjeita laboratorioon tulevalle:

* Ota Kela-kortti valmiiksi esille, se nopeuttaa asiointia.

* Paastoa vaativiin tutkimuksiin on oltava ravinnotta vähintään 10 tuntia, virtsanäytteenotossa virtsan tulisi olla rakossa vähintään 4 tuntia.

* Vältä tupakointia, alkoholin nauttimista ja ruumiillista rasitusta ennen näytteenottoa.

Laboratoriopalvelut tuottaa Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä Islab.

Toimi näin

Näytteenottoon tarvitaan aina lääkärin tai hoitajan etukäteen tekemä laboratoriotutkimuspyyntö. Ajan laboratoriotutkimukseen voit varata sähköisesti tai puhelimitse.

Laboratorion ajanvaraus

Puhelinajanvaraus. Laboratoriotutkimuksia varten tarvitset lähetteen terveysaseman lääkäriltä tai hoitajalta.

Ajanvaraus
  • Понедельник - Пятница 12:00 - 14:00

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Puijon sairaalan laboratorio, Pääsairaala, C-ovi

  • Понедельник - Пятница 07:15 - 15:00

Laboratorion verkkoajanvaraus

Laboratorioon voit varata ajan sähköisesti.