Публикатор

Anna palautetta

Публикатор

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Patologian palvelut

Kliinisen patologian osastolla valmistetaan ja tutkitaan sairaalan potilaista otetut kudos- ja solunäytteet. Hoitava lääkäri tai radiologi ottaa potilaasta näytteitä esimerkiksi silloin, kun halutaan selvittää sairauden laatu ja luonne tai pahanlaatuisen taudin laajuus.

Normaalisti näytteiden valmistus ja tutkiminen kestää näytteen koosta ja kudostyypistä riippuen muutamia päiviä. Kiireellisissä tilanteissa näytteitä voidaan tutkia nopeammin erityismenetelmin, kuten pikanäytteinä leikkauksen aikana.

KYS-Kuvantamiskeskus, kliinisen patologian osasto on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T343, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO 15189:2013.

Lääketieteellinen ruumiinavaus eli obduktio tehdään kuolinsyiden selvittämiseksi sekä muiden sairauksien löytämiseksi. Oikeuslääkärit tekevät tiloissa myös oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia.

Kliinisen patologian osasto

Puhelinasiointi patologian osaston toimistoon, laboratorioon ja pikanäytelaboratorioon sekä tiedustelut näytteiden vastaanotosta.

Patologian laboratorio
  • Понедельник - Четверг 07:00 - 16:00
  • Пятница 07:00 - 15:00
Pikanäytelaboratorio
  • Понедельник - Пятница 08:00 - 15:00
Näytteiden vastaanottoa koskevat kyselyt
  • Понедельник - Четверг 08:00 - 16:00
  • Пятница 08:00 - 15:00

Obduktio-osasto

Puhelinasiointi lääketieteellisiä ruumiinavauksia ja vainajien säilytystä koskeviin asioihin sekä näytteiden vastaanottoa koskeviin tiedusteluihin.

Obduktiopreparaattorit
  • Понедельник - Пятница 07:00 - 15:00

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

* Puijon sairaala, Sädesairaala, S, 2. kerros (Kelkkailijantie 7) * Kappeli sijaitsee Sädesairaalan (S) 2. kerroksessa, käynti T-oven kautta

Vainajan luovutus- ja näyttöajat
  • Понедельник - Четверг 11:00 - 14:30
  • Пятница 08:00 - 14:30