Публикатор

Anna palautetta

Публикатор

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Tekonivelkirurgian palvelut

KYSin tekonivelkirurgian palveluissa hoidetaan tekonivel-, reuma- ja luukasvainpotilaita. Vuosittaisista noin 1 400 leikkauksesta yleisimpiä ovat polven ja lonkan tekonivelleikkaukset.

Reumapotilaille tehdään myös nivelten puhdistus- ja jäykistysleikkauksia. Yliopistosairaaloihin keskitettyjen harvinaisten luukasvainten leikkauksia on vuosittain noin 50.

Tekonivelkirurgia on vaikuttavaa hoitoa

Vuosittain noin 1 300 potilasta saa KYSissä polven tai lonkan nivelrikon vuoksi tekonivelen. Tekonivelleikkaus on monelle välttämätön toimenpide kipujen kuriin saamiseksi ja liikkumiskyvyn säilyttämiseksi.

KYSissä on tutkittu tekonivelleikkauksen vaikutusta potilaidemme elämänlaatuun ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen 15D-elämänlaatumittarilla. Mittarilla potilas itse arvioi elämänlaatuaan 15 erilaisen ulottuvuuden näkökulmasta. Lisäksi olemme tutkineet kuinka tekonivelleikkaus vaikuttaa kohdenivelen toimintakykyyn.

15D-elämänlaatukyselyn tulosten perusteella voimme osoittaa, että potilaidemme liikuntakyky ja tavanomaisista askareista suoriutuminen paranevat merkittävästi samalla kun kipu ja muut vaivat kuluneesta nivelestä helpottuvat. Käytännössä leikkauksella saavutetaan lähes oman ikäryhmän keskimääräinen toimintataso. Myös kohdenivelen toimintakyky paranee selvästi kansainvälisillä toimintakykymittareilla arvioituina (lonkassa mittarina Harris Hip Score ja polvessa Knee Society Score).

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Ortopedian poliklinikka

Puhelinasiointi tekonivelkirurgian, selkäkirurgian, ortopedian, traumatologian ja käsikirurgian poliklinikan ajanvarausasioissa ja leikkausjonotiedusteluissa.

Poliklinikan ajanvarausasiat
  • Понедельник - Пятница 08:00 - 14:00
Ajanvaraus- ja leikkausjonotiedustelut, osastosihteeri
  • Понедельник - Пятница 08:00 - 14:00
Terveydentilaan liittyvät asiat ja tiedustelut , sairaanhoitaja
  • Понедельник - Пятница 08:00 - 14:00

Ortopedian osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

* Ortopedian poliklinikka 3212 (Tekonivelkirurgia, ortopedia, traumatologia ja käsikirurgia), Puijon sairaala, Kaarisairaala, B, K, 1. kerros * Ortopedian osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 3. kerros

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.