Публикатор

Anna palautetta

Публикатор

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Tapahtuma

Valokuvanäyttely "Portugalin matkakuvia" KYSin pääsairaalan A1-käytävägalleriassa 30.9. saakka

8.9.2022

Suomen kameraseurojen liiton valokuvataidenäyttely "Portugalin matkakuvia" on esillä pääsairaalan A1-käytävägalleriassa 2.9.-30.9.2022. 

KYSissä esillä oleva näyttely on osa Suomen Kameraseurojen Liiton vuonna 2019 käynnistämää pitkäkestoista työpajahanketta, jonka tavoitteena on...

Lue lisää
8.9.2022 Tapahtuma

Valokuvanäyttely "Portugalin matkakuvia" KYSin pääsairaalan A1-käytävägalleriassa 30.9. saakka

Teksti: Henna Hietainen Kuva: Ari Laine

Katse

Ari Laine: Katse

Suomen kameraseurojen liiton valokuvataidenäyttely "Portugalin matkakuvia" on esillä pääsairaalan A1-käytävägalleriassa 2.9.-30.9.2022. 

KYSissä esillä oleva näyttely on osa Suomen Kameraseurojen Liiton vuonna 2019 käynnistämää pitkäkestoista työpajahanketta, jonka tavoitteena on mm. kehittää suomalaisten valokuvauksen harrastajien ilmaisu- ja teknisiä taitoja ja tehdä Portugalin kulttuuria tunnetuksi kuvataiteen keinoin. 

Näyttelyn kuvissa esitellään Portugalia suomalaisten valokuvaajien silmin. Kuvaajat ovat kamerakerholaisia mm. Helsingistä, Vantaalta, Nurmijärveltä, Turusta, Valkeakoskelta ja Oulusta. Näyttelyyn on valittu kuvat kolmen eri työpajan aineistosta vuosilta 2019, 2021 ja 2022.  

Suomen kameraseurojen liitto (SKsL ry) perustettiin vuonna 1932 valokuvauksen harrastajien valtakunnalliseksi keskusliitoksi. Liitto toimii valokuvauksen edistämiseksi kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Lisäksi liitto toimii jäsenjärjestöjensä edunvalvojana ja on osa valokuvauksen kansainvälistä kattojärjestöä FIAP (Fédération internationale de l’art photographique). 

Suomen kameraseurojen liitto järjestää koulutustilaisuuksia, seminaareja ja näyttelyitä eri puolilla Suomea. Nuorisolle on omat valokuvauskurssinsa ja -tapahtumansa.

Liiton paikallisten kameraseurojen toiminta muotoutuu paikkakunnan, seuran koon ja jäsenrakenteen mukaan. Toiminnan rungon muodostavat yleensä kuukausikokoukset, valokuvauskilpailut ja koulutustilaisuudet, joissa valokuvauksesta kiinnostuneet voivat tavata toisiaan. Jäsenten aktiivisuus ja innostus luovat edellytykset virkeälle valokuvauksen harrastukselle seuroissa ja liiton toiminnassa.

Lue lisää: Suomen kameraseurojen liitto

Lisätietoja: taideasiantuntija Henna Hietainen, henna.hietainen@kuh.fi, p. 044 711 3065
 

Kaikki ajankohtaiset