Публикатор

Anna palautetta

Публикатор

Siirry OmaKYSiin

Navigation Menu

Vastasyntyneiden tehohoidon palvelut

KYSin vastasyntyneiden teho-osastolla hoidetaan vastasyntyneitä ja alle yksi vuotiaita tehohoitoa tai erityistarkkailua tarvitsevia lapsia. Suurin osa osastolla hoidettavista lapsista on ennenaikaisesti syntyneitä.

Tehohoitoon kuuluu tarkkailua ja elintoimintojen tukemista laitteiden ja lääkehoidon avulla. Potilaat tulevat osastolle synnytyssalista, synnytysosastoilta sekä sairaanhoitopiirin muista sairaaloista ja päivystysvastaanotoilta.

Jokaisella lapsella on omat hoitajat ja oma lääkäri. Moniammatillinen tiimi takaa potilaalle parhaan mahdollisen hoidon. Lastenkirurgi, lastenneurologi, lastenröntgenlääkäri ja fysioterapeutti sekä sosiaalityöntekijä käyvät osastolla säännöllisesti.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon alusta alkaen. Heidän läsnäolollaan on erittäin suuri merkitys lapsen toipumiseen. Vanhempien toivotaan viettävän osastolla mahdollisimman paljon aikaa, ja heille on varattu myös omat lepotilat. Myös sisarukset ja isovanhemmat ovat tervetulleita osastolle sopimuksen mukaan. Jokaiselle vauvalle ja perheelle on oma huone, jossa vanhemmat voivat hoitaa lastaan ympäri vuorokauden.

Vastasyntyneiden teho-osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Vastasyntyneiden teho-osasto, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros