Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin saavutettavuusseloste ja koskee sivustoa osoitteessa https://www.psshp.fi. Seloste on laadittu 7.6.2022.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Verkkosivusto on julkaistu vuonna 2022. Huomiomme saavutettavuuden päivittäisessä työskentelyssä uuden tietosisällön suunnittelemisessa ja toteuttamisessa. Aiempi versio verkkosivustosta julkaistiin vuonna 2012. Sivuston tekninen alusta päivitettiin uudempaan versioon vuonna 2017. Samalla parannettiin sivuston käytettävyyttä eri päätelaitteilla. Seuraava merkittävä muutos sivustolle tehtiin 2.6.2020, kun verkkosivujen ilme uudistettiin ja teknistä saavutettavuutta parannettiin saavutettavuusvaatimusten mukaisesti. Nyt vuonna 2022 uudistettiin niin sivuston tekninen alusta kuin sen ulkoasu ja rakenne. 

Verkkosivustomme vastaa suurelta osin WCAG 2.1 -saavutettavuusohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerejä. Seuraava sisältö ei ole saavutettavissa, vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 3 artiklan 8 kohdan poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

  • Osa sivustolla olevista tiedostoista ei ole saavutettavuusvaatimuksen mukaisia. Puutteet liittyvät ruudunlukijan osittaiseen toimimattomuuteen sekä tiedostojen rakenteisiin. Ne korjataan saavutettavaksi tiedostojen päivityksen yhteydessä.
  • Palvelussa käytetään Dynasty tietopalvelua (osio Tietoa meistä). Tietopalvelun sisältö ei ole täysin saavutettavuusvaatimusten mukainen. Järjestelmätoimittaja on ilmoittanut, että järjestelmää ei saavutettavuusvaatimusten täyttämiseksi kehitetä. 
  • Potilasohjeissa hyödynnetään samaa edellä mainittua Dynasty tietopalvelua. Potilasohjeiden suuren määrän tiedostojen saattaminen saavutettavaksi tapahtuu ohjeiden päivityksen yhteydessä.
  • Osa Moodle verkko-oppimisympäristöstä ei ole saavutettavuusvaatimusten mukaista, korjattavat kohdat liittyvät ruudunlukijan toimintaan palvelussa sekä palvelun käyttöön näppäimistön avulla. Saavutettavuuden parantamiseksi verkkokurssien sisältöä päivitetään vastaamaan saavutettavuusvaatimuksia sisällön päivityksen yhteydessä.

Olemme sitoutuneet saavutettavuuden parantamiseen yllä olevin toimenpitein, ja huomioimme saavutettavuuteen liittyvät vaatimukset työskentelyssämme.
 

Saavutettavuuspalaute

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille sähköpostitse saavutettavuus(at)kuh.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000