Virtuaalisairaala – digitaalisia terveyspalveluita sinulle

Virtuaalisairaala on asiakaslähtöisten digitaalisten terveyspalveluiden kehittämishanke, jonka Suomen yliopistolliset sairaanhoitopiirit toteuttavat yhteistyönä. 

Hankkeessa tuotamme kansalaisille, potilaille ja ammattilaisille erikoistason hoitoon kytkeytyviä digitaalisia terveyspalveluita. Näkyvin osa hanketta on Terveyskylä.fi -palvelu, joka tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin.

Terveyskylän talot tukenasi

Terveyskylästä löydät esimerkiksi Mielenterveystalon, joka sisältää erilaisia oire- ja vointikyselyitä, opasvideoita ja omahoito-ohjelmia. Verkkopalvelua voi käyttää kuka tahansa, ja apua saat niin itsellesi kuin läheisillekin. Sivustolla on omat talonsa aikuisille, nuorille ja lapsille. Palveluun on kerätty tietoa eri sairauksista ja kuntakohtaiset kuvaukset mielenterveyspalveluista, jotka ovat saatavillasi.

Painonhallintatalossa voit testata laihtumistarpeesi ja lukea pikavinkkejä painonhallinnan haastaviin tilanteisiin.

Kivunhallintatalosta saat apua pitkäaikaisen kivun kanssa elämiseen ja sen lievittämiseen erilaisin keinoin.

Naistalo tarjoaa tukea naisille eri elämänvaiheissa. Sivustolta löydät luotettavaa tietoa esimerkiksi raskauteen, lapsettomuuteen ja gynekologiseen terveyteen liittyen.

Vuoden 2018 lopulla taloja on avoinna yli 20 ja palveluita löytyy yli 30 potilasryhmälle.

Tavoitteena terveyspalvelut kaikkien ulottuville

Virtuaalisairaala-hankkeen tavoitteena on tuoda terveydenhuollon palvelut meidän kaikkien suomalaisten ulottuville asuinpaikasta ja tulotasosta riippumatta ja lisätä kansalaisten tasa-arvoa.

Digitaaliset palvelut täydentävät perinteisiä hoitoketjuja ja sopivat hyvin esimerkiksi elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen ennen hoitoa, hoidon aikana ja hoidon seurantavaiheessa. Pitkäaikaisen sairauden kanssa elämistä ja potilaan omaseurantaa on mahdollista tukea virtuaalisia yhteistyömuotoja käyttämällä.

Yhteystiedot

  • Antti Hedman
    johtajaylilääkäri
    p. 044 717 4826
  • Pasi Kuosmanen
    kehittämispäällikkö
    p. 044 717 9358