Servica

Servica Oy:n omistavat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri. Servica Oy:n toimialana on tuottaa ja kehittää omistajilleen ateriapalveluja, laitos- ja välinehuollon palveluja, kiinteistö- ja logistiikkapalveluja ja muita huollon tukipalveluja. Servica vastaa myös äidinmaitokeskuksen toiminnasta.

Servicassa työskentelee noin 1 200 ammattihenkilöä. Toimipisteitä on yli 100 ja kiinteistö- ja laitoshuoltokohteita yli 300. Servicalaisista lähes puolet työskentelee Kuopion kaupungin Harjulan ja KYSin Puijon sairaalan alueella.

Servican ruokapalvelut valmistaa KYSin tontille syyskuussa 2013 käyttöönotetussa keittiössä aterioita muun muassa KYSin, Harjulan sairaalan sekä kaupungin hoivalaitosten ja -virastojen tarpeisiin. Keittiö tuottaa noin 2,9 miljoonaa ateriaa vuodessa, ja siellä työskentelee ruuanvalmistuksessa 60 - 70 ruokapalveluammattilaista.

Keittiön tuotanto perustuu uuteen Cook and Chill -tuotantotapaan (valmista ja jäähdytä), jolla ateriat voidaan valmistaa aiempaa joustavammin toimitettavaksi tilaajille haluttuun aikaan ja kuumennettuna juuri ennen ruokailua. Aterioiden keskitetystä jakelusta ja kuljettamisesta vastaa Servican logistiikkapalvelut.