Hoitopalvelut Silmätaudit

Lähikuva kasvoista ja laseista

Silmätautien palvelut

Silmätautien palvelut

Silmäsairauksia hoidetaan silmätautien poliklinikalla sekä aistinelinsairauksien osastolla.

Silmätautien poliklinikalla on sekä hoitaja - että lääkärivastaanottoja. Näiden lisäksi tehdään mm.

• näkökenttä- ja karsastustutkimuksia

• silmänpohjan valokuvauksia, verkkokalvon kerroskuvauksia ja ultraäänitutkimuksia

• pienkirurgisia toimenpiteitä

• lasiaisinjektioita

• laserhoitoja

• kaihileikkauksia.

Leikkaushoito

Pääosa silmäleikkauksista on kaihi-, verkkokalvo- ja lasiaisleikkauksia. Lisäksi tehdään karsastus-, silmänpaine-, kyyneltie- ja sarveiskalvonsiirtoleikkauksia. Kiireettömissä tapauksissa potilas saa kutsukirjeen leikkaukseen, joista huomattava osa tehdään päiväkirurgisina toimenpiteinä. Pidempää tarkkailua vaativat potilaat hoidetaan aistinelinsairauksien osastolla.

Näönkuntoutus

Silmätautien klinikan näönkuntoutus palvelee näkövammapotilaita. Ensimmäiselle tutkimuskäynnille tullaan lääkärin lähetteellä. Käynnillä määritetään näkövamman laatu ja haitta-aste sekä sovitetaan apuvälineitä, jotka kuuluvat lääkinnälliseen kuntoutukseen ja ovat käyttäjälle maksuttomia. Tarjolla on myös sosiaalityöntekijän palveluja.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Aistinelinsairauksien osasto

Tiedustelut. Voit olla yhteydessä aistinelinsairauksien osastoon puhelimitse.

Normaalit aukioloajat

Auki 24/7

Lisätiedot

Palvelun aukioloajat
Auki 24/7

Silmätautien leikkausjonotiedustelut

Silmätautien leikkausaikoja koskeviin tiedusteluihin vastataan maanantaista perjantaihin soittoaikoina.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 11:00

Lisätiedot

Silmätautien poliklinikka

Potilaiden tiedustelut ajanvaraukseen ja hoitoon liittyvissä asioissa. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä, johon voit jättää viestin. Sinulle soitetaan takaisin.

  • Ajanvaraukseen liittyvissä asioissa. Käytössä takaisinsoittojärjestelmä, johon voit jättää viestin. Osastonsihteeri soittaa sinulle takaisin. puh. +358 17172800
  • Hoitoon liittyvissä asioissa. Käytössä takaisinsoittojärjestelmä, johon voit jättää viestin. Hoitaja soittaa sinulle takaisin. puh. +358 447179468
  • puh. +358 17172478

Normaalit aukioloajat

Ajanvaraukseen liittyvissä asioissa
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00
Hoitoon liittyvissä asioissa
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

* Silmätautien poliklinikka ja kaihitoiminta, Puijon sairaalla, Pääsairaala, B, 1. kerros * Aistinelinsairauksien osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 4. kerros

Palvelun aukioloajat
Silmätautien poliklinikka ja kaihitoiminta
  • Maanantai - Perjantai 07:30 - 15:00
Aistinelinsairauksien osasto Auki 24/7

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.

Lisätiedot

Silmätaudit Kaihileikkaus-video

Kaihileikkaus

 

​​​​​​​

 

Seikkailu silmäpolilla -esittelyvideo

Hatsalan klassillisen koulun ilmaisutaidon ryhmän esittelyvideo KYSin silmätautien poliklinikan toiminnasta on nuorten näköinen kuvaus siitä, mitä vastaanotolla tapahtuu. Koululaisten apuna videon teossa olivat ilmaisutaidon opettajat Sanna Murole ja Jarkko Virtanen sekä ohjaajana toiminut Petri Kekäläinen.

 


​​​​​​​Seikkailu silmäpolilla -esittelyvideo

Hatsalan klassillisen koulun ilmaisutaidon ryhmän esittelyvideo KYSin silmätautien poliklinikan toiminnasta on nuorten näköinen kuvaus siitä, mitä vastaanotolla tapahtuu. Koululaisten apuna videon teossa olivat ilmaisutaidon opettajat Sanna Murole ja Jarkko Virtanen sekä ohjaajana toiminut Petri Kekäläinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​​​