Ammattilaiset bannerikuva

Ammattilaisia harjoittelemassa

Ammattilaiset ammattilaisten yliopistosairaala

Ammattilaisten yliopistosairaala

Potilaiden turvallisen ja korkeatasoisen hoidon eteen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa lähes 4 500 eri alojen ammattilaista. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vastaa myös koko Pohjois-Savon ensihoitopalveluista sekä perusterveydenhuollon palveluja tuottavan Kysteri-liikelaitoksen toiminnasta

KYSin hoitopalvelut kattavat lääketieteen kaikki erikoisalat. Monet kansansairaudet hoidetaan erityisissä huippuyksiköissä, kuten Neurokeskuksessa, Sydänkeskuksessa ja Syöpäkeskuksessa. Valtakunnallisesti KYSiin on keskitetty esimerkiksi vaikean epilepsian diagnostiikka ja hoito sekä epilepsiakirurgia. Myös vaikeiden palovammojen hoito on KYSin osaamisalue.

Toiminnan hyvästä laadusta kertoo kansainvälinen laatusertifikaatti ISO 9001:2008, jonka KYS sai vuonna 1999 ensimmäisenä kokoluokkansa sairaalana Euroopassa. KYS on ollut koko 2000-luvun ajan kärkisijoilla myös Suomen tuottavimpien yliopistollisten sairaaloiden vertailussa (THL).

Kuopion yliopistollinen sairaala on edistyksellinen työyhteisö, jossa työn käytäntöä ja johtamista kehitetään jatkuvasti. Työntekijöillä on erinomaiset mahdollisuudet täydennyskoulutukseen ja jatko-opintoihin. Tutkijat saavat aktiivista tukea.

KYS on tarpeeksi suuri, mutta myös riittävän tiivis, ihmisläheinen työyhteisö. Suuri osa toiminnoista keskittyy Puijon sairaala-alueelle, joten työkaverit tulevat tutuiksi.

Oman mausteensa työhön tuo opetussairaalan kehitysmyönteinen tunnelma.
Henkilöstötutkimukset ja opiskelijoiden mielipidekartoitusten tulokset kertovat KYSin lupsakkaan savolaisesta tunnelmasta. Ilmapiiri tukee henkilöstön jaksamista ja osaamista. Se on perusedellytys sairaalan tärkeimmälle tehtävälle, potilaiden hyvälle hoidolle.

Seuraavan vuosikymmenen aikana KYSistä tulee yksi Euroopan moderneimmista sairaalakeskuksista.

Uudistumisen perustana on toukokuussa 2015 käyttöönotettu Kaarisairaala, johon on sijoitettu sairaalan ydintoiminnot. Samana vuonna valmistui Sädesairaala, jossa sijaitsevat syöpätautien hoitoa tukevat tilat.

Puijon sairaalassa on käynnissä vanhan rakennuskannan peruskorjaus, johon kuuluu muun muassa maaliskuussa 2017 valmistunut päivystyspoliklinikka.

Potilastyön tukena on uudenaikaisin teknologia. Tarkkuussädehoitolaite CyberKnife hankittiin KYSiin vuonna 2012 ensimmäisenä Pohjoismaissa. Sairaalalla on myös PET-TT-laite, oma syklotroni ja Da Vinci-leikkausrobotti.

Kansainvälisyys on yksi KYSin painopistealueista. KYSin henkilöstö, tutkijat ja opiskelijat hankkivat tietotaitoa ulkomailta, ja KYSissä käy jatkuvasti kansainvälisiä vieraita tutustumassa huippusairaalan käytäntöihin. Sairaalassa on jatkuvasti myös useita kymmeniä kansainvälisiä opiskelijoita, jotka ovat opiskelijaohjauksen laatumittauksen mukaan erittäin tyytyväisiä KYSiin harjoittelupaikkana.

KYS on mukana järjestämässä Kuopion tiedelaakson kansainvälisiä seminaareja ja kokouksia. Ulkomaalaisten osaajien rekrytointiin panostetaan, ja KYSissä on yhä useammin myös kansainvälisiä potilaita.