Hoitopalvelut lapset ja nuoret nalle banneri

Kuvassa lelu nalle makailee potilas sängyssä

Lastenneurologian palvelut

Lastenneurologian palvelut

Lastenneurologian yksikkö on ajanvarauspoliklinikka 0–16-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Osaava, moniammatillinen työryhmä takaa lapselle parhaan mahdollisen hoidon.

Osana KYSin epilepsiakeskusta toimivan yksikön erikoisosaamista on vaikean epilepsian diagnostiikka ja hoito. Ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevat neurologisesti oireilevat lapset ja nuoret hoidetaan Lasten ja nuorten osastolla.

Diagnoosi ja kuntoutussuunnitelma

Yksikössä tutkitaan neurologisia sairauksia sekä aivojen ja hermoston toiminnan häiriöitä. Ne ilmenevät esimerkiksi aivoperäisinä kohtausoireina, oppimisvaikeuksina, kehityksen viivästymisenä tai hermoston ja lihasten sairauksina. Tavoitteena on edistää lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä, toimintakykyä, terveyttä ja hyvinvointia yhteistyössä perheen kanssa.

Yhteistyöllä toimiva arki

Yhteistyötä tehdään perheen lisäksi perusterveydenhuollon, päivähoidon sekä koulu- ja sosiaalitoimen kanssa. Työntekijät jalkautuvat tarvittaessa lapsen kotiin, päiväkotiin tai kouluun tutkimus- tai ohjauskäynnille.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Lastenneurologian yksikön puhelinasiointi

Lastenneurologian yksikköön voit ottaa yhteyttä puhelimitse

Ytterligare information

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Ytterligare information

Lastenneurologian yksikkö, Puijon sairaala, Pääsairaala, A, 1. kerros

Tjänstens öppettider
Lastenneurologian yksikkö
  • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00