Päivystys

Päivystys

Soita Päivystysapu-numeroon 116 117 aina ennen kuin tulet KYSin päivystykseen. Saat terveysneuvontaa ja ohjausta oikeaan hoitopaikkaan päivystyksellisissä asioissa. Palvelu on maksuton.

Ympärivuorokautiseen päivystykseen tullaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä, ambulanssilla tai silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista. Päivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet sekä voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus.

Kun saavut päivystykseen, sairaanhoitaja arvioi oireidesi perusteella hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Jos tilanne ei vaadi päivystyksellistä hoitoa, sairaanhoitaja voi ohjata sinut oman alueesi lääkärin vastaanotolle tai antaa hoito-ohjeet kotiin. Päivystyksessä ei uusita reseptejä.

Toimi näin

Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen. Päivystysapu-palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa päivystykseen. Palvelu on maksuton.

Jourhjälpen 116117

Jourhjälpen 116117 erbjuder vägledning och rådgivning vid akuta hälsoproblem som inte är nödfall. Jourhjälpen nås på numret 116117 i Södra Karelen, Sydösterbotten, Södra Savolax, Helsingfors och Nyland, Östra Savolax, Kajanaland, Egentliga Tavastland, Mellersta Finland, Kymmenedalen, Österbotten, Norra Karelen, Norra Savolax, Päijänne-Tavastland, Egentliga Finland, Norra Österbotten, Mellersta Österbotten och Birkaland. Tjänsten kommer att utökas till att omfatta hela Fastlandsfinland.

På jourhjälpen besvaras samtal av vårdpersonal inom respektive sjukvårdsdistrikts jourfunktioner. Jourhjälpen är numret som man ringer när man överväger att åka till jourmottagningen. Vardagar ska man alltid först ta kontakt med den egna hälsostationen och i nödfall ska man alltid ringa nödnumret 112.

Öppettider

Öppen 24/7

Ytterligare information

Päivystysosasto

Voit ottaa yhteyttä päivystysosastoon puhelimitse.

Öppettider

Öppen 24/7

Ytterligare information

Päivystyksen akuuttiosasto

Voit ottaa yhteyttä akuuttiosastoon puhelimitse.

Öppettider

Öppen 24/7

Ytterligare information

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Ytterligare information

* Päivystyspoliklinikka, Puijon sairaala, Pääsairaala, C-ovi, 0. kerros * Päivystysosasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, R, 3. kerros * Akuuttiosasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, D, 8. kerros

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä