Hoitopalvelut kuvantaminen ja laboratorio

Kuvassa hoitaja ja potilas

Patologian palvelut

Patologian palvelut

Kliinisen patologian osastolla valmistetaan ja tutkitaan sairaalan potilaista otetut kudos- ja solunäytteet. Hoitava lääkäri tai radiologi ottaa potilaasta näytteitä esimerkiksi silloin, kun halutaan selvittää sairauden laatu ja luonne tai pahanlaatuisen taudin laajuus.

Normaalisti näytteiden valmistus ja tutkiminen kestää näytteen koosta ja kudostyypistä riippuen muutamia päiviä. Kiireellisissä tilanteissa näytteitä voidaan tutkia nopeammin erityismenetelmin, kuten pikanäytteinä leikkauksen aikana.

KYS-Kuvantamiskeskus, kliinisen patologian osasto on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T343, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO 15189:2013.

Lääketieteellinen ruumiinavaus eli obduktio tehdään kuolinsyiden selvittämiseksi sekä muiden sairauksien löytämiseksi. Oikeuslääkärit tekevät tiloissa myös oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia.

Kliinisen patologian osasto

Puhelinasiointi patologian osaston toimistoon, laboratorioon ja pikanäytelaboratorioon sekä tiedustelut näytteiden vastaanotosta.

Öppettider

Patologian laboratorio
  • Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
  • Fredag 07:00 - 15:00
Pikanäytelaboratorio
  • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Näytteiden vastaanottoa koskevat kyselyt
  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
  • Fredag 08:00 - 15:00

Ytterligare information

Obduktio-osasto

Puhelinasiointi lääketieteellisiä ruumiinavauksia ja vainajien säilytystä koskeviin asioihin sekä näytteiden vastaanottoa koskeviin tiedusteluihin.

Öppettider

Obduktiopreparaattorit
  • Måndag - Fredag 07:00 - 15:00

Ytterligare information

Tjänstens öppettider
Öppen 24/7

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Ytterligare information

* Puijon sairaala, Sädesairaala, S, 2. kerros (Kelkkailijantie 7) * Kappeli sijaitsee Sädesairaalan (S) 2. kerroksessa, käynti T-oven kautta

Tjänstens öppettider
Vainajan luovutus- ja näyttöajat
  • Måndag - Torsdag 11:00 - 14:30
  • Fredag 08:00 - 14:30

Hoidot ja tutkimukset tietoa KYSistä