Innehållspublicerare

Anna palautetta

Innehållspublicerare

Siirry OmaKYSiin

Navigeringsmeny

Uutinen

”Yrittäjän taival” -maalauksia esillä G2-käytävägalleriassa

3.11.2022

Tarmo Suihkonen on pitkän linjan ravintolayrittäjä vaimonsa Jaanan kanssa. Ura on vienyt Maaningalta Siilinjärven kautta Kuopioon. Menneet vuosikymmenet ovat kohdelleet yrittäjää paikoin raskaasti; matkan varrelle on kertynyt vakava työuupumus, syöpä ja...

Lue lisää
3.11.2022 Uutinen

”Yrittäjän taival” -maalauksia esillä G2-käytävägalleriassa

Teksti: Henna Hietainen Kuva: Henna Hietainen

Tarmo Suihkosen näyttely

Tarmo Suihkonen ”Yrittäjän taival” näyttelynsä äärellä.

Tarmo Suihkonen on pitkän linjan ravintolayrittäjä vaimonsa Jaanan kanssa. Ura on vienyt Maaningalta Siilinjärven kautta Kuopioon. Menneet vuosikymmenet ovat kohdelleet yrittäjää paikoin raskaasti; matkan varrelle on kertynyt vakava työuupumus, syöpä ja viimeisimpänä konkurssi. Suihkonen on kuitenkin määrätietoisesti ja rohkeasti tavoitellut uusia unelmia ja käsitellyt elämän nurjaa puolta maalaamalla.

Suihkonen on itseoppinut taiteilija. Vastoinkäymisten alla tunteet, tilanteet ja hetket ovat muuntuneet siveltimen avulla vertauskuvallisiksi mielenmaisemiksi. Hämmästyttävää on se, että väripaletti on pysynyt kirkkaana ja valoisana kaikki nämä vuodet. Yhtä valoisana näyttäytyy Tarmo Suihkonen, joka syöpädiagnoosin saatuaan päätti tietoisesti säilyttää elämänhalunsa.

Sairaalan käytävät ovat tulleet Suihkoselle tutuiksi. Siten hän sanoo kiinnittäneensä huomiota myös sairaalassa nähtävään taiteeseen ja sen merkitykseen. Nyt hän on tuonut omia teoksiaan esille ilahduttamaan henkilökuntaa ja asiakkaita. Tämä tuntuu Suihkosesta tärkeältä. Teoksiin on maalattu kokonainen yrittäjän taival – lapsuudesta nykyhetkeen. 

Kotimaisten luontoaiheiden ja yksityiskohtien lisäksi näyttelyä värittävät lämpimästi hehkuvat Italian maisemakuvaukset. Italia on ollut pitkään Tarmolle ja hänen vaimolleen Jaanalle tärkeä matkakohde. Maa on antanut inspiraatiota paitsi ruokakulttuuristaan myös sydämellisistä ihmisistä, joista pariskunta on solminut ystävyssuhteita. 

”Yrittäjän taival” on esillä Puijon pääsairaalan ja Kaarisairaalan yhdistävällä G2-käytävällä, 2. kerroksessa 27.1.2023 saakka.

Lisätietoja: taideasiantuntija Henna Hietainen, henna.hietainen@kuh.fi, 044 711 3065.

Kaikki ajankohtaiset