Innehållspublicerare

Anna palautetta

Innehållspublicerare

Siirry OmaKYSiin

Navigeringsmeny

Anestesiapalvelut

Anestesia- ja leikkausyksiköt toteuttavat vaativimmatkin toimenpiteet lähes kaikilla erikoisaloilla elinsiirtoja lukuun ottamatta. Vuosittain tehdään noin 25 000 toimenpidettä yli 300 ammattilaisen voimin. Ympärivuorokautisen päivystyksen ansiosta potilas saa hoitoa aina kun tilanne sitä vaatii. Lähes neljännes kaikista toimenpiteistä on päivystysluontoisia.

Suurin osa toimenpiteistä tehdään ennalta suunnitellusti, jolloin potilas tulee Kaarisairaalan 3. kerroksen vastaanotto- ja kotiutustiloihin kotoa suoraan leikkauspäivän aamuna tai vuodeosaston kautta. Anestesialääkäri tutustuu ennakolta potilaan täyttämään esitietolomakkeeseen, toimenpidesuunnitelmaan ja perussairauksiin. Niiden perusteella arvioidaan, mitä asioita on otettava huomioon ennen leikkausta ja tarvitseeko potilas anestesialääkärin arviota kasvokkain ennen toimenpidettä.

Perussairaudet hoidetaan mahdollisimman hyvään tasapainoon ja tarvittaessa tehdään lisätutkimuksia. Myös kotilääkityksen jatkumiseen otetaan kantaa. Leikkaukseen liittyvistä riskeistä keskustellaan potilaan kanssa.

Jo ennen toimenpidettä arvioidaan, miten potilasta valvotaan leikkauksen aikana ja hoidetaanko välitön leikkauksen jälkeinen vaihe heräämössä vai teho-osastolla sekä suunnitellaan leikkauksen jälkeisen kivun hoito. Myös synnytyskivun hoito ja kivunhoitoon liittyvät toimenpiteet kuuluvat anestesiayksikön toimialaan. Anestesiapalveluja käytetään myös viime vuosina lisääntyneissä leikkaussalin ulkopuolella tehtävissä tutkimuksissa ja toimenpiteissä.

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri huolehtii alueensa 247 000 asukkaan erikoissairaanhoidosta ja lähes miljoonan itä- ja keskisuomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Osoite

Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Ytterligare information

Anestesia- ja leikkausyksikkö 4330, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 3. kerros