KYS erva-tutkimustoimikunta

KYSin erityisvastuualueen tutkimustoimikunnan keskeisenä tehtävänä on edistää ja ylläpitää yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen toteutumista KYS erva-alueella. Toimikunnassa on monitieteellinen edustus erva-alueen terveydenhuollon toimintayksiköistä.

KYS erva-tutkimustoimikunta määrittelee yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen painoalueet ja tavoitteet nelivuotiskausittain. Toimikunta päättää valtion tutkimusrahoituksen (VTR) hakumenettelyistä ja huolehtii haun toteutumisesta vuosittain alueellaan.

Tutkimustoimikunta päättää VTR:n myöntämisestä tutkimushankkeille hakemusten perusteella. Lisäksi se vastaa rahoituksen käytön seurannasta ja raportoinnista sosiaali- ja terveysministeriölle.

KYS erva-tutkimustoimikunnan käytännön toiminnan hallinta ja ylläpito on sijoitettu KYSin Tiedepalvelukeskukseen. KYS erva-alueen sairaanhoitopiireissä sekä Suomen aivo- ja kuntoutuskeskus Neuronissa ja Niuvanniemen sairaalassa on erva-yhteyshenkilö, jonka tehtäviin kuuluu tiedonvälitys ja yhteydenpito oman sairaanhoitopiirin organisaatioihin/omaan organisaatioon.

Päätökset

Yhteystiedot

Puijon sairaala, rak. 4, 4. krs.

Postiosoite
Kuopion yliopistollinen sairaala, KYS erva-tutkimustoimikunta, Puijonlaaksontie 2, PL 100 70029 KYS

Raimo Voutillainen
Puheenjohtaja
p. 044 717 2391

raimo.voutulainen@kuh.fi

Yhteydenotot:
Tutkimuspäällikkö Kirsi Luoto, p. 044 717 2102

Tuomas Selander
erva-biostatistikko
p. 044 717 9583

etunimi.sukunimi@kuh.fi