Organisaatiolupa

KYSissä tehtäviin tieteellisiin tutkimuksiin tarvitaan organisaatiolupa. Lupa on edellytys esimerkiksi potilasvahinkovakuutuksen ja työnantajavelvoitteiden voimassaoloon. Organisaatiolupa haetaan eTutkijan kautta.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lupaehdot

 

eTutkija on tarkoitettu tutkijoiden työvälineeksi tutkimushakemusten ja -raporttien sekä lupa-asioiden käytännön työn helpottamiseksi. eTutkijaan kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjautuminen vaatii rekisteröitymisen. Käyttäjätunnus on käytössä oleva sähköpostiosoite. Salasanan käyttäjä määrittää rekisteröitymisen yhteydessä. Omia tietoja ja salasanaa voi muuttaa tarvittaessa.

eTutkijasta löytyvät kaikki aikaisemmin talletetut hakemukset, joita voi hyödyntää uudelleen esimerkiksi jatkorahoitusta haettaessa.

Tutkimustyypistä riippuen tutkimukselle tarvitaan myös muita viranomaislupia, lausuntoja ja ilmoituksia (esimerkiksi Fimean lupa lääketutkimuksissa, THL:n lupa rekisteritutkimuksissa, Valviran lupa kudos- ja laitetutkimuksissa). Tutkimusta ei saa aloittaa ennen kuin kaikki luvat ja lausunnot on myönnetty.