Takaisin

Kuopion kansalaisopiston kuvanveistoryhmien näyttely tuo uusia muotoja sairaalaan

Pääsairaalan pääaulan vitriiniin on avautunut Kuopion kansalaisopiston kuvanveistoryhmien näyttely "Kuvanveisto on ajatus", jossa on esillä ryhmien opiskelijoiden töitä. Näyttely on avoinna 28.7.2021 saakka.

Kansalaisopiston kuvanveiston kursseilla on perehdytty kolmiulotteiseen kuvatyöskentelyn perusteisiin. Näyttelyn teosten materiaaleina on käytetty savea, kipsiä ja betonia. 

Iisa Rantaperän keraaminen Nonconformication on kulhoa muistuttava teos, jonka avulla IIsa haluaa tuoda esiin sopeutumattomuutta ja sen kauneutta.  

Iiro Väisälä on tehnyt keraamisia sieniä, Viljelmä-teoksessa Iiro tutkii luonnosta löytyvän abstraktin ja konkreettisen muodon yhdistelmää. 

Heidi Voutilaisen Saukon Siunaus on kaksiosainen keraaminen veistos, joka käsittelee ihmisen ja luonnon suhdetta. Alumiinisessa Koskikara-reliefissä Voutilainen kuvaa kovan materiaalin kautta veden liikettä ja sen olemusta. 

Sara Kälvälän, Hoksottimet keraaminen veistos, liittyy hänen omaan tutkimustyöhön: Saraa kiinnosti aivojen mallintaminen kuvanveiston kautta. Ihmemaan kani-teoksessa Kälvälä halusi tutkia ja veistää kanin fyysistä olemusta kuten pitkiä korvia ja silmiä. Alusaurus-alumiiniveistos liittyy lapsuuden dinosaurus-innostukseen.

Hannu Pihlmanin Guardian - elämänvartija, on kokeellinen kipsi-ja säkkikangasteos. Ra- sekä Ba- veistokset liittyvät muinaisen Egyptin mytologiaan. Ra kuvaa auringon jumalaa ja Ba on sielulintu.

Osmo Miinalaisen Tölkistä versoaa puu on onnistumisen ja epäonnistumisen kautta syntynyt kokeellinen ja humoristinen alumiiniveistos. Kierrätetty tölkki on oleellinen osa teosta. Puolinainen-teos on ensin tehty repimällä styroksia ja sen jälkeen styroksin päälle on valettu alumiinia.  

Merja Väätäisen alumiininen Putous-teos on liikkeen ja muodon kuvaus. Keraaminen Tuulta purjeisiin on muototutkielma.

Terttu Karjalaisen figuuriveistos Voiko hyväksi syntyä on Audi-mainoksen inspiroima. 

Anssi Pulkkisen suurikokoinen Orava on lasitettua keramiikkaa. Teos liittyy Pulkkisen harrastukseen, jossa hän on valokuvannut hautausmaan oravia. Kyseinen teos lahjoitetaan KYS:n kokoelmiin. 

Kuva: taideasiantuntija Henna Hietainen

Lue lisää ja katso teoksia myös Kuopion kansalaisopiston virtuaalinäyttelystä kuopionkansalaisopisto/kuvataidetta ja kädentaitoja/kuvanveisto (linkki) 

Lisätiedot: taideasiantuntija Henna Hietainen, s-posti henna.hietainen@kuh.fi