Takaisin

KYSillä esillä Marjo Mälkösen ja Timo Säisän taidenäyttelyt 3.8. alkaen

Marjo Mälkösen kuvataidenäyttely "Lempeä valo - kuvitettuja ajatuksia luonnosta" on esillä G2-käytävägalleriassa Kaarisairaalan 2. kerroksessa 3.8. - 29.10.2021.

Näyttelyssä on esilllä 11 teosta vuosilta 2019 - 2020.

- Teokset syntyivät, kun kokeilin gelli-print -nimistä alustaa ja painoin kesällä 2019 värejä papereille. Jatkoin töitä seuraavan syksyn ja talven kuluessa. Töihin liittyvät tekstit kumpuavat luonnon merkityksellisyydestä elämässäni, kertoo Marjo Mälkönen näyttelyn teosten lähtökohdista. 

Kuva. Korpin kysymys

Mälköselle taiteen tekeminen merkitsee mielen sisäisen maailman esiintuomista.

- Taiteen avulla voin ilmaista sisäisiä ajatuksiani, Mälkönen kertoo ja jatkaa: 

- Taiteen tekeminen on minulle leikkimistä ja kokeilemista. Pidän erilaisten asioiden yhdistelemisestä. Lopputulos on aina oma kokonaisuutensa.

Näyttelyn teokset ovat sekatekniikalla tehtyjä kollaaseja, joissa kirjan sivulle tai muihin erilaisiin papereihin on painettu ja kuvioitu gelli-print -alustalla värejä. Painetun värin päälle on liimattu tekstejä, kasvin osia tai paperileikkeitä sekä käsin tai koneella kirjoittettua tekstiä. Kollaaseissa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Timo Säisän näyttely ”Kaupunkikuvia Kuopiosta” on esillä G2-näyttelykäytävällä 3.8. – 29.10.2021

Timo Säisä on harrastanut öljyvärimaalausta 15 vuotta, akvarellitekniikkaa ja taidegrafiikkaa hän on tehnyt muutaman vuoden ajan. Säisä harrastaa kuvataidetta talvikaudella kansalaisopistolla muutamana iltana viikossa, sillä kesät kuluvat muissa harrastuksissa.

Hän kiinnostui maalaamisesta sen jälkeen, kun liikuntaharrastukset oli lopetettava. Tämän myötä tuli ylimääräistä aikaa taiteelle. Maalaaminen merkitsee Säisälle irtautumista työstä ja jatkuvaa uuden oppimista, kun hän harjoittelee uusia tekniikoita.

Timo Säisä toimii sairaalainsinöörinä KYSin Kiinteistöhallinnossa.

Kuva Timo Säisä: Snellmaninkatu, 2021, akvarelli.

Lisätiedot: taideasiantuntija Henna Hietainen, henna.hietainen@kuh.fi