« Takaisin

KYSin päivystys on ympärivuorokautinen

KYSin päivystys on ympärivuorokautinen

Päivystys palvelee koko maakuntaa ja toimii ympärivuorokautisesti  vuoden jokaisena päivänä KYSissä.

Valvira ja Itä-Suomen aluehallintovirasto tekivät lokakuussa 2016 ohjaus- ja arviointikäynnin KYSin päivystykseen. Valviran ja aluehallintoviraston tänään julkaiseman tiedotteen mukaan Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystys ei täytä täysin lainsäädännön edellytyksiä, koska se toimii perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksenä ainoastaan yöaikaan, ei ympärivuorokautisesti. 

– Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan KYSin yhteispäivystys, jossa etulinjassa akuuttilääkärit palvelevat koko maakuntaa yhdessä erikoisalapäivystäjien kanssa, toimii ympärivuorokautisesti ja jokaisena vuodenpäivänä, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jorma Penttinen sanoo.

Kuopion yliopistollisen sairaalan tiloissa toimii KYSin ympärivuorokautisen päivystyksen lisäksi Kuopion kaupungin terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto, joka voi näin hyödyntää KYSin kuvantamis- ja muita tukipalveluja.

– Kaupungin ilta- ja viikonloppuvastaanotto ei ole osa yhteispäivystystä, vaikka se toimii KYSin tiloissa. Nämä ovat kaksi erillistä toimintoa, Penttinen toteaa.

Iisalmen ja Varkauden päivystystoiminta jatkuu ympärivuorokautisesti hoitoa antavina perusterveydenhuollon yksikköinä 1.7.2017 saakka STM:n myöntämällä poikkeusluvalla, ja tähän järjestelyyn on haettu myös jatkoa ministeriöstä.