« Takaisin

Nawa Bhattarai on vuoden kysiläinen

Vuoden kysiläinen on sydämellinen ja auttavainen Nawa Bhattarai

Mahtava työtoveri, ystävällisyyden ja inhimillisyyden ruumiillistuma. Näin kuvailevat työkaverit vuoden kysiläistä, perushoitaja Nawa Bhattarai'ta.

Ystävällinen ja auttavainen Nawa Bhattarai on hurmannut niin työkaverit kuin potilaatkin.Ystävällinen ja auttavainen Nawa Bhattarai on hurmannut työkaverit ja potilaat.KYS vietti torstaina 18. toukokuuta jo perinteeksi muodostunutta vuosijuhlaa, KYS-päivää. Juhlassa palkittiin ansioituneita työntekijöitä ja -yksiköitä. Lisäksi KYSin tutkimussäätiö jakoi apurahoja väitöskirjatutkimusta tekeville työntekijöille.

Vuoden kysiläiseksi äänestettiin akuuttisijaisvälityksen perushoitaja Nawa Bhattarai. Iloiseksi ja ahkeraksi luonnehdittu hoitaja on hurmannut niin työkaverit kuin potilaatkin. Äänestystuloksen kuuleminen sai miehen vähän hämilleen.

– Sanattomaksi vetää. Tuntuu upealta ja siltä, että on tehnyt jotain hyvää, Bhattarai hymyilee.

– Lämpimät kiitokset kaikille minua äänestäneille. Tällainen tunnustus lisää entisestään työmotivaatiota.

Bhattarai on työskennellyt KYSissä vuodesta 2009 lähtien. Hän on ollut muun muassa ortopedian, traumatologian ja vatsaelinkirurgian osastoilla. Pari viimeistä vuotta on kulunut akuuttisijaisvälityksessä.

Vuoden kysiläisen valitsevat KYSin työntekijät. Bhattaraita äänestäneet kommentoivat valintaansa esimerkiksi näin:

  • Aina sydämellinen, iloinen, auttavainen ja ahkera. Potilaat ja työkaverit tykkäävät kovasti! Asenne kohdallaan.
  • Mahtava työtoveri. Aina iloinen, hyvällä tuulella. Valmis auttamaan. Kaikille ystävällinen.
  • Ystävällisyyden ja inhimillisyyden ruumiillistuma. Kunnioittaa potilaita ja työkavereita. Positiivinen. (ei koskaan Aina Inkeri Ankeinen). Ahkera ja aikaansaapa. HOITAJA.

Vuoden hoitotyön kehittäjä

Vuoden 2017 hoitotyön kehittäjänä palkittiin apulaisosastonhoitaja Sinikka Kuohula dialyysiosastolta. Kuohula on tutkimusnäyttöön perustuen kehittänyt munuaisen vajaatoiminnasta kärsivien potilaiden kotidialyysihoitoa. Lisäksi Kuohula on kehittänyt potilaiden omatoimisuutta dialyysiyksikössä tehtävissä dialyysihoidoissa.

Omatoimisuus antaa potilaalle mahdollisuuden kehittyä oman vointinsa asiantuntijaksi ja saada siten hyvinkin yksilöllistä hoitoa. Aktiivisuus lisää myös elämänhallinnan tunnetta. Kotona itse tehtävä hemodialyysihoito on vaativa opetella, mutta tarjoaa potilaalle mahdollisuuden suorittaa hoitonsa itselleen parhaiten sopivana ajankohtana ja vapauttaa jopa työssä käymiseen ja matkusteluun.

Kuntoutus on vuoden palveluyksikkö

KYSin vuoden palveluyksiköksi valittiin kuntoutusyksikkö.  Perusteluina mainittiin aktiivinen toiminta Tuottavuusohjelmassa, kuntoutuksen suunnitelmallinen kehittäminen koko maakunnan hyväksi sekä uudet toimintamallit polikliinisessä toiminnassa.