« Takaisin

Puhdasta vettä tankkiautosta

Puhdasta vettä tankkiautosta

Kuopion Veden päävesijohdon saneeraus on aiheuttanut laajan veden värjäytymisen Kuopion keskustassa. Tämä on aiheuttanut myös KYSillä erityisjärjestelyjä.

KYSillä puhdasta käyttövettä jaetaan tällä hetkellä tankkiautosta. Henkilökuntaa ja potilaita on kehotettu välttämään värjääntynyttä vettä juoma- ja talousvetenä. Sen takia henkilökunta voi hakea puhdasta vettä osastoille vettä ämpäreillä tai muilla astioilla.

Iltapäivällä tankkiautolle jopa jonotettiin. Myös ortopedian poliklinikalle tarvittiin juomavettä.

– Meillä ei poliklinikkatoiminnassa ole kovin kriittinen tilanne veden tarpeen suhteen, mutta juomavettä toki tarvitaan. Potilaille puhdasta vettä laitetaan tarjolle aulaan, kertoivat sairaanhoitajat Henna Takku ja Elina Jalava täyttäessään ämpäreitä.

Ortopedian poliklinikan sairaanhoitajat Henna Takku ja Elina Jalava vedenhakumatkalla Kaarisairaalassa.Ortopedian poliklinikan sairaanhoitajat Henna Takku ja Elina Jalava vedenhakumatkalla Kaarisairaalassa.
KYSin ohjeistuksia veden käyttöön

Suu- ja leukasairauksien poliklinikka käyttää tällä hetkellä osittain pullovettä. Välinehuolto, lasten teho-osasto ja Islab toimivat tällä hetkellä suodatetun veden turvin. Tämänhetkisen tiedon mukaan perjantain ennalta sovittua toimintaa ei tarvitse peruuttaa.

Apteekissa, Sädesairaalassa ja joillakin vuodeosastoilla vesi ei ole värjääntynyt. Jos vesi ei ole värjääntynyt, vettä voi käyttää normaalisti.

Veden laatuongelmat johtuvat Kuopion Veden saneeraustöistä. Lisätietoja löytyy Kuopion Veden verkkosivuilta.