« Takaisin

Sairaala soi -konsertit KYSissä 21.11. ja 5.12. kello 13

Sairaala soi -konsertit KYSissä 21.11. ja 5.12. kello 13

KYSin Puijon sairaalan pääaulassa konsertoidaan tiistaina 21.11. ja 5.12. kello 13.

KYSissä järjestetään Sairaala soi - Lauluja elämälle -konsertit tiistaina 21.11. ja 5.12. kello 13 Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi. Yhteistyössä alueen taiteilijoiden ja potilasjärjestöjen kanssa KYSissä avataan uudenlaista suomalaista keskustelukulttuuria sairaalan tilojen sisällä.

Konserttien ohjelmisto on suomalaista kulttuuria, joka valikoituu modernisti ja yllättävästi esiintyjien kykyjen ja halujen mukaan. Myös yhdessä laulaminen on mahdollista, sillä ohjelmistossa on paljon tuttuja lauluja. Esiintymässä ovat ainakin:

  • Ukulelelähettiläät, joka veivaa tuttuja suomalaisia lauluja noin kymmenen ukulelen voimin mukana itse hoilaten ja heiluen (yhteistyö Kuopion Kansalaisopiston ja P-S Muisti ry:n kanssa)
  • Paikallisista ammattilaisista lauluntekijä Juuso Happonen, viihdetaiteilija Veli-Matti Kurkinen ja haitarinsoiton Guinnesin Maailmanennätyksen haltija Anssi Laitinen
  • Lauluyhtye Toive Kuopiosta
  • Saatammepa saada jonkun talon työntekijän yllätyssolistiksi!

KYSin aulatiloissa järjestettävät konsertit tukevat potilaiden, omaisten, potilasjärjestöjen, hoitohenkilökunnan ja kaikkien muiden toimijoiden sekä ympäröivän yhteisön vuoropuhelua. Potilasjärjestöistä toimintaansa esittelevät konserttien yhteydessä ainakin Pohjois-Savon Muisti ry, Kuopion Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Selkäydinvammaiset Akson ry ja Savon Leijona Uroot (erityislasten isien vertaistuki Leijonaemot ry:ssä). Kuopion kaupunki tukee konsertteja Suomi100 -tapahtuma-avustuksella.

Valtioneuvoston kanslia on liittänyt Sairaala soi - Lauluja elämälle! Yhteisöllinen konsertti- ja tapahtumasarja KYSin aulatiloihin 2017 -hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Sairaala soi -tapahtumat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Tervetuloa mukaan konserttiin!