« Takaisin

Suomen uudenaikaisin päivystys avaa ovensa 15.3.

Suomen uudenaikaisin päivystys avaa ovensa 15.3.

KYSin päivystys muuttaa keskiviikkona 15. maaliskuuta.

- Uudet tilat ovat nykyaikaiset ja toimivat, sairaanhoitaja Miika Alastalo toteaa elvytyshuoneessa.- Uudet tilat ovat nykyaikaiset ja toimivat, sairaanhoitaja Miika Alastalo toteaa elvytyshuoneessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KYSin päivystys ottaa ensimmäiset potilaat vastaan täysin uudistetuissa tiloissaan keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 7. Päivystys on toiminut väliaikaisissa tiloissa elokuusta 2015 lähtien.

Jatkossa päivystykseen kuljetaan pääsairaalan C-ovesta eli samasta sisäänkäynnistä kuin Puijon sairaalan laboratorion näytteenottoon. Myös pääsairaalan neuvontapiste siirtyy C-oven sisääntuloaulaan.KYSin päivystykseen kuljetaan jatkossa pääsairaalan c-sisäänkäynnin kautta eli samasta ovesta kuin Puijon sairaalan laboratorion näytteenottoon.KYSin päivystykseen kuljetaan jatkossa pääsairaalan c-sisäänkäynnin kautta eli samasta ovesta kuin laboratorion näytteenottoon.

Päivystyspoliklinikan sairaanhoitaja Tuija Jussila kertoo, että henkilökunta odottaa jo innolla pääsyä uusiin tiloihin.Päivystyspoliklinikan sairaanhoitaja Tuija Jussila kertoo, että henkilökunta odottaa jo innolla pääsyä uusiin tiloihin.Päivystyksen uudistetut tilat ovat entistä viihtyisämmät, turvallisemmat ja laajemmat. Tilaa on yhteensä noin 5000 neliömetriä.

– Nyt on päästy 2000-luvulle, päivystyspoliklinikan sairaanhoitaja Tuija Jussila iloitsee.

- Tilat eivät ole enää hoidon este, vaan meillä on tilaa, valoa ja myös väriä.

Tavoitteena sujuvampi hoito

Muutokset tähtäävät myös toimintatapojen kehittämiseen. Tavoitteena on päivystyspotilaan entistä sujuvampi hoito. Tällä hetkellä päivystyksessä on vuosittain noin - Uusissa tiloissa henkilökunnalla on suora näkyvyys potilaspaikkoihin, ja monet käytännön ratkaisut helpottavat työtä, Harri Hyppölä toteaa.45 000 käyntiä.

– Päivystyksen vanhat 1980-luvulla rakennetut tilat olivat epäkäytännölliset, putkimaiset ja ahtaat. Viisi vuotta sitten alkoi remonttisuunnittelu, jossa henkilökunta oli vahvasti mukana. Lopputuloksena on Suomen uudenaikaisin päivystys, KYS uudistuu -hankkeen projektipäällikkö Harri Hyppölä toteaa.

- Uusissa tiloissa henkilökunnalla on suora näkyvyys potilaspaikkoihin, ja myös monet muut käytännön ratkaisut helpottavat työtä, Harri Hyppölä toteaa.Päivystyksen uudistuksen kokonaiskustannus on 14,7 miljoonaa euroa, josta rakennusurakan osuus on noin 7,4, talotekniikkaurakan 3, suunnittelutyön 1,2 ja väliaikaistilojen remontin 0,9 miljoonaa euroa. Kiinteät sairaalalaitteet ja purkutyöt maksoivat molemmat noin 350 000 euroa.

Hoitoa erittäin kiireellisille potilaille

KYSin päivystys hoitaa erittäin kiireellistä apua tarvitsevat potilaat, joiden hoito ei voi odottaa seuraavaan päivään. Päivystyshoitoa vaativia oireita ovat muun muassa kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet sekä voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus. Virka-ajan ulkopuolella hoidon tarpeellisuutta kannattaa kysyä neuvontapuhelimesta 017 174 500 ennen paikan päälle tuloa.

KYSin päivystyksen kanssa yhtaikaa muuttaa myös Kuopion terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto, joka palvelee KYSin päivystyksen yläkerrassa. Terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto on tarkoitettu muille nopeasti hoitoa tarvitseville potilaille. Siellä hoidetaan esimerkiksi pienet tapaturmat, äkilliset tulehdussairaudet ja äkilliset, lievemmät kivuntunteet sekä tuki- ja liikuntaelinvaivat.