« Takaisin

Supersankarit hurmasivat nuoret potilaat

Supersankarit hurmasivat nuoret potilaat

Peppiina MInkkinen ja Pelastusopiston supersankarivieraat löysivät yhteisen sävelen nopeasti.Peppiina MInkkinen ja Pelastusopiston supersankarivieraat löysivät yhteisen sävelen nopeasti.Palomies, Supermies, Hämähäkkimies ja Batman pelmahtivat keskiviikkona 15.3. KYSin lasten ja nuorten klinikalle vierailulle ja yllättivät iloisesti nuoret potilaat vanhempineen.

Ohjelmassa oli juttutuokioita ja yhteiskuvia lasten ja vanhempienkin kanssa. Tuliaisina vierailla oli pieniä lahjoja lapsille kotiin vietäväksi.

Naamioiden takaa löytyi Pelastusopiston kolmannen lukuvuoden opiskelijoita, jotka kertoivat, että tapahtuma oli heidän opiskelijajärjestönsä aikaansaama yhteistyössä Lastenklinikoiden kummien kanssa. Vastaavaa on heidän kertomansa mukaan järjestetty aiemmin Oulun seudulla sekä Helsingissä, mistä supersankaripuvutkin oli saatu lainaan. Kuopiossa tapahtuma oli heidän tietojensa mukaan ensimmäinen laatuaan.

Roolinimissään tilaisuudessa pysytelleet Supersankarit valmistuvat ensi kesänä pelastajiksi eli palomies-sairaankuljettajiksi.

– Tarkoituksena on tuoda hyvää mieltä lapsille ja vanhemmillekin. Pelastajan työhön kuuluu 112-päivän kaltaisia pr-tilaisuuksia, joten hyvä on harjoitella sitäkin puolta. Näin saamme rennommissa merkeissä kontaktia ulospäin, Supersankarit kertovat.

Supersankaruutta löytyi talosta omasta takaa, kun 8-vuotias saarijärveläinen Peppiina Minkkinen esitteli omia taitojaan vieraille. Tietokonepelit, koirankasvatus ja spagaatit sujuivat tuosta vain, kun Peppiina kertoi elämästään vierailijoille. Peppiinan äiti Iida Minkkinen kertoi, että aiemmin sairastettu syöpä ja tämän hetkisen käynnin syynä oleva vaikea skolioosi eivät reippaan tytön tahtia onneksi olleet hidastaneet. Takana oli ensimmäinen yö muovinen tukikorsetti päällä, ja tyttö itse kopautti juhlavasti vatsaansa Batmanin edessä: supersankarin panssari löytyy täältäkin.